© 2010–2022 Millas Mat

Giorgio Locatellis spinatkylling

sitron og spinat møtes

Locatelli er en av mine favorittkokker. Han lager genuin italiensk mat og viser at de spiser mer enn bare pasta og pizza. Dette er en enkel oppskrift med smak av hvitløk, persille og sitron. Som du sikker vet er spinat er noe av det sunneste du kan spise, en skikkelig grønn grønnsak og en jernbombe av dimensjoner. Denne retten er nydelig sammen med min franske potetgrateng eller hjemmelaget potetmos.

Ingredienser

middag for to:

400 gr kyllingbrystfileter

havsalt og sort pepper etter smak

en halv dl vanlig olivenolje

en håndfull frisk finhakket bladpersille

tre fedd finhakket hvitløk

saften av en sitron

250 gr fersk renset og vasket spinat

Del kyllingbrystene i to på langs med en liten skarp kniv og bank de ut til en cm tykkelse mellom to lag plastfolie. Bruk en liten kjøtthammer, da har du full kontroll. Gni de deretter godt inn med litt olivenolje, hakket hvitløk, havsalt, pepper og hakket persille.

Rens spinaten og damp den i en kjele med litt vann men pass på, du må ikke la de ligge så lenge at de går helt i oppløsning. Vi skal beholde bladene noenlunde hele så mellom to og tre minutter pleier å være nok. Klem ut så mye av vannet du klarer og smak til med litt havsalt.

Bruk en grillpanne og la den komme opp til like over middels varme. Stek kyllingfileten så godt som helt ferdig kun på den ene siden, ikke snu den før du ser at det kun er et tynt lag med rått kjøtt på toppen av fileten. Snu den og la den få en fem minutters tid på den andre siden. Anrett kyllingen på en varm tallerken og legg spinaten oppå- rull deretter kyllingen sammen. Drypp på litt god e.v. olivenolje og dryss på litt salt rett før servering.