© 2010–2022 Millas Mat

Garlic Saikoro Steak サイコロステーキ

japansk biff med hvitløk

Bestiller du biff i Japan kommer den ikke sammen med en dusk broccoli,, pommes frites og bernaise. Det japanske kjøkken setter biffen i sentrum og noen ganger bruker de kun havsalt og pepper. I denne oppskriften marineres den i flere timer og toppes med knasende sprø gyllen hvitløk. Tilbehøret er kun salat, noen ganger med noen små tomater til. For mange ser dette uvant ut men kjøttet er så saftig at du ikke savner ekstra vinaigrette eller olje.

Ingredienser

middag for to:

to stk. entrecôte på ca. 200 gr pr. stk.

havsalt og sort pepper etter smak

marinade:

et fedd revet hvitløk

en finsnittet vårløk

to skiver frisk ingefær, revet

en spiseskje sukker

en spiseskje hvitvinseddik

fem spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje misopaste

en spiseskje mirin, jap. søt risvin

----

tre store fedd hvitløk i skiver

nøytral olje til steking

Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden og bank ut biffene til jevn tykkelse. Dette gjør de mye lettere å steke.

Legg biffene i en tykk zip-pose, hell i marinaden, lukk posen med minst mulig luft inni og gi den en god massasje. Legg biffene kaldt i opptil åtte timer. Ta posen ut av kjøleskapet en time før tilberedning slik at de får romtemp.

Kutt hvitløksfeddene i tynne skiver og stek de gylne og sprø i litt nøytral olje. Vokt de som en hauk, de brunes lett og blir de brent smaker de bittert. Legg de utover på kjøkkenpapir når de er gylne og sprø.

Varm opp grillpanne til den ryker lett å gi biffene tre til fem minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på kjøttet. <la biffene hvile i ca. ti min etter steking før du kutter de i skiver slik du kan se på bildet. Dryss over litt havsalt og pepper og topp med hvitløken. Anrett blandet grønn salat ved siden av,