Galette canneloni med rotgrønnsaker

flat magi

Dette er en sunn og mettende vegetarrett med mange gode smaker. Pannekakene er laget på byggmel og fyllet består av rotgrønnsaker, spinat og deilig ost så dette blir både hvetefritt og vegetarisk. Kan det bli bedre? galettes er franske pannekaker laget på bokhvetemel men byggmel fungerer også helt supert. Det viktigste er at de blir tynne og litt sprø i kantene. Du må også passe på varmen når de skal gratineres så de ikke blir brent så reguler varmen etter behov. Frisk finhakket gressløk har jeg på et glass i fryseren utenom sommeren. Den trenger ikke å tines på forhånd, bare dryss det rett over maten. Har du frisk persille i hus kan du også bruke det. Her har jeg laget en åpen versjon for bildets skyld.

Ingredienser

pannekakerøre:

fire dl siktet byggmel

en halv liter melk

litt sodavann til å spe ut røren med

tre egg

en halv teskje havsalt

smør til steking

----

fyll:

tre gulrøtter i terninger

en kvart kålrot i terninger

en kvart sellerirot i terninger

en rødløk i små båter

en god håndfull frisk spinat

100 gr mascarpone

en liten spiseskje grov sennep eller Dijon

havsalt og sort pepper etter smak

litt revet muskatnøtt

vanlig olivenolje til baking av grønnsakene

50 gr revet Cheddar

frisk finhakket gressløk

Fremgangsmåte

Begynn med å lage pannekakerøren så den kan svelle mens grønnsakene er i ovnen. Bland sammen byggmel og havsalt og spe ut med melken. Pisk til du har en glatt røre og avslutt med å piske inn eggene. La røren svelle på kjøkkenbenken.

Sett ovnen på 200 °C og kle en stekeplate med et stykke folie. Kutt gulrøtter, kålrot, sellerirot i små biter og løken i små båter. Miks inn litt olivenolje og bak de i omlag 30-45 minutter eller inntil de er møre og lett karamelliserte. La de avkjøle seg på benken men du steker pannekakene.

Ha mascarponen over i en bolle og pisk inn sennep og muskatnøtt. Tilsett vasket spinat og de bakte rotgrønnsakene. Vend alt lett sammen og smak til med havsalt og pepper. Fordel litt fyll på hver pannekake og rull de sammen, hold inn endestykkene og plasser de tett i en ildfast form som du har smurt med litt smør. Dryss på ost og gratiner de i ovnen ved 190 °C i omlag 10 minutter eller inntil osten har smeltet og er lett gyllen. Dryss på frisk gressløk før servering.