Fylte vårløkpannekaker 叉烧

milde og friske i smaken

I det kinesiske kjøkken brukes vårløk både som en grønnsak og som garnering på nærsagt hva som helst men her bruker vi den i noen deilige fylte pannekaker med sprø kål, grillet rødt svinekjøtt (char siu) og herlig kinesisk hoisin. Kjøttet kjøper jeg ferdig fra en lokal restaurant om jeg ikke har tid til å lage det selv eller jeg bruker pulled pork som en erstatning. Min andre oppskrift på vårløkpannekaker finner du her.

Ingredienser

til seks pannekaker:

tre egg

125 gr hvetemel

en spiseskje rømme

en spiseskje sukker

en teskje fint havsalt

to dl melk

en rød chili eller to thaichili, finhakket

ti vårløk, finsnittet

smør eller peanøttolje til steking

----

grønnsaker og fyll:

en halv slangeagurk, juliennet

en gulrot, juliennet

en kvart kinakål, tynt snittet opp

300 gr Char Siu, strimlet

en dl hoisinsaus til pensling

ekstra vårløk til garnering

Fremgangsmåte

Rens og finsnitt all vårløken og ta av et par gode spiseskjeer til garnering. Ha resten over i en bolle og sett ved komfyren.

Pisk sammen egg, hvetemel, rømme, sukker, havsalt og melk til en glatt røre og tilsett finhakket chili. La røren svelle mens du kutter opp de øvrige grønnsakene og strimler svinekjøttet.

Varm opp en teflonpanne til litt over medium varme og stek opp pannekakene på vanlig måte. Fordel røren i pannen ved å dreie på den, dryss på et godt lag med snittet vårløk før de snus og stekes på den andre siden. Stable de oppå hverandre slik at de holder seg myke mens du steker opp resten.

Når du skal anrette pensler du hver pannekake med hoisin før du fordeler over kjøtt og grønnsaker og ruller de sammen. Del de i to og legg de opp på et fat. Garner med striper av hoisin og dryss over resten av vårløken.