Fylte spisspaprika med persisk rissalat

bakt paprika med kjøttfyll

Persisk mat er mildt krydret men svært aromatisk med innslag av frukt og noe søtt gjerne i form av tørket frukt. I denne oppskriften bruker jeg grønne rosiner som smaker litt syrlig og de er helt fantastiske i denne kjøttretten. Du finner de vanligvis i større matvarehus eller hos asiatiske markeder. Jeg hadde dessverre ikke et granateple til risen denne gangen men den er like god uten de små rubinrøde juvelene.

Ingredienser

middag for to:

fire røde spisspaprika

havsalt og sort pepper etter smak

250 gr malt kjøtt av okse eller kylling

en liten håndfull frisk finhakket koriander

en liten håndfull frisk persille

en kvart teskje malt spisskumin

en kvart teskje malt koriander

en kvart teskj paprika

25 gr sultanas eller grønne persiske rosiner

——

persisk rissalat:

to dl basmatiris

fire dl vann

en teskje havsalt

fire sjalottløk i tynne skiver

50 gr valnøttkjerner

to spiseskjeer olivenolje til steking

to spiseskjeer smør til steking

100 gr frisk hakket og blandet koriander og persille

frøene av et granateple

Fremgangsmåte

Begynn med rissalaten og finn frem en dyp panne og smelt smør og olje. Tilsett skivet sjalottløk og valnøttkjernene og la de brunes på meget svak varme. Dette pleier å ta fra rundt 30 minutter. Pass på varmen og rør innimellom.

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en liten ildfast form. Splitt paprikaene i to på langs og fjern alle frø og de hvite hinnene. Vær nøye siden vi mennesker ikke kan fordøye disse frøene. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttfyllet i en bolle og vend inn friske urter og rosiner til slutt. Bruk fingrene og fordel kjøttfyllet i dem. Sett de i ovnen og la de stå i omlag en 40 eller inntil kjøttet er gjennomstekt og paprikaene er myke.

Persisk rissalat

Kok risen på vanlig måte og forbered urtene. Når løken og nøttene er klare vendes de inn i den nykokte risen sammen med urtene. Del granateplet i to og bruk en sleiv til å banke ut frøene. Vend inn noen av dem og spar noen til å ha på toppen. Server rissalaten sammen med de fylte paprikaene.