© 2010–2019 Millas Mat

Fukuoka Ichiran Tonkotsu Ramen :: ramen i svinekraft

Sist jeg kokte ertesuppe kokte jeg litt ekstra kraft på svineknokene og frøs den ned. Da vet jeg at jeg kan lage nydelig tonkotsu-ramen på en brøkdel av tiden. Svinekraft er basen før denne retten. En ekte japansk ramen består av tre deler; kraft, nudler og toppinger. Det er viktig og ta deg noen ekstra minutter på å smake til kraften skikkelig, her er det din egen palett som bestemmer.

Fukuoka Ichiran Tonkotsu Ramen :: ramen i svinekraft

Ingredienser

nok til to:

halv liter svinekraft (knoke)

tre dl blandet dashikraft

fire spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer sake

en spiseskje brunt sukker

havsalt etter smak

250 gr ramen-nudler

skivede bambusskudd

fem hvite asparges

tre finsnittede vårløk

200 gr grillet svinebog i skiver

to medium kokte egg

----

ristede sesamfrø til garnering

noen dråper sesamolje til garnering

Sett over vann til nudlene og eggene. Varm kjøttet i ovnen og ha svinekraften i en kjele. Kok den opp før du blander den ut med dashi, soya, sake, sukker, havsalt og sesamolje. Smak og juster underveis. Legg bambusskudd og asparges i kraften så de blir gjennomvarme. Hold kraften varm men ikke la den stå å koke.

Kok eggene slik du vil ha dem, jeg liker plommen med noe fuktighet i så syv til åtte min. er perfekt for min smak. Legg eggene i kaldt vann når de er ferdige og skrell dem. Kutt kjøttet i skiver når det er gjennomvarmt. Kok nudlene etter anvisning på pakken. De fleste typene trenger mellom tre og fem minutter.

Kutt den hvite delen av vårløken i litt større biter og finsnitt den grønne delen.

Fordel nudlene i bollene og øs over kraft. Legg på toppingene og avslutt med halve egg, noen ekstra dråper sesamolje og sesamfrø. Jeg liker også noen hotte chiliflak.