Fuglelasagne

det finnes mange veier til al forno

De som har benyttet seg av mine oppskrifter en stund vil kanskje kjenne igjen navnet Camilla Plum - en dansk kokkekone og matskribent kjent for sine økologiske gårdsprodukter, hjemmebakte brødvarer og kjærlighet til chili. Dette er hennes favoritt-lasagne, litt sparsomt beskrevet fra hennes side i et intervju men jeg har konvertert den til en komplett oppskrift og den lages uten bechamel, noe som betyr mindre jobb men ikke mindre smak. Lag den gjerne et par timer før den skal stekes så smakene får trekke litt eller lag den gjerne dagen før og sett den kaldt så trenger den bare et siste lag med ost på toppen før steking.

Ingredienser

nok til fire med en sidesalat:

tolv til femten ferske lasagneplater (dette avhenger av formen du bruker)

en porsjon fersk tomatsaus

tomatjuice etter etter behov

250 gr bacon, parmaskinke eller pancetta i terninger

en kule fersk mozzarella i tynne skiver

200 gr diverse osterester, revet

en liten håndfull fersk revet parmesan

bladene av en potte frisk basilikum

Tilbered tomatsausen etter oppskriften og når den er ferdigkokt rører du inn litt tomatjuice etter behov. Sausen skal være tynnere enn vanlig tomatsaus.

Stek bacon eller pancetta sprøtt og gyllent i pannen og riv opp all osten. Rens en potte med basilikum. Smør en passende ildfast form med litt olivenolje. Legg saus, lasagneplater, bacon, basilikum og ost lagvis. Det skal være tynne lag så ikke bruk mer saus enn nødvendig slik at du fuger platene sammen. Husk å begynne med saus og avslutte med saus før osten kommer på toppen. Hvis ikke blir topplaget tørt og i verste fall litt brent under steking.

Bak lasagnen ved 175 °C til den er mør og osten er smeltet og lett gyllen. Steketiden ligger på mellom 30 og 45 minutter. Dryss på parmesanen og server den gjerne med frisk dresset ruccola.