Fritert zucchinipasta med parmesan

så enkelt kan det gjøres

Dette er en av de enkle italienske pastarettene som redder enhver dag enten det er ukedag eller helg. Hvor italiensk den er vet jeg ikke siden ideen til oppskriften kommer fra amerikanske Stanley Tucci men uansett så smaker den nydelig, lett og friskt av italiensk sommer.

Ingredienser

pasta for to:

en liten zucchini i tynne skiver

en halv dl hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

en dl solsikkeolje til steking

to spiseskjeer e.v. olivenolje

en god håndfull revet parmesan

litt revet basilikum

frisk sitron etter smak

250 gr spaghetti (vanlig eller fullkorn)

Sett over en romslig kjele med vann til spaghettien og sett en jernpanne på medium varme. Hell i solsikkeoljen og varm den opp mens du kutter zucchinien i tynne skiver. Ha de over i en pose og tilsett hvetemel og havsalt. Rist godt på posen slik at alle skivene dekkes av et tynt lag mel og friter de gylne og sprø i porsjoner. Løft de ut med en hullsleiv og legg de over på en rist dekket med kjøkkenpapir.

Ha spaghettien i vannet når det fosskoker og kok den al dente. Spar på litt av pastavannet i en kopp og hell fra resten. Ha spaghettien tilbake i kjelen og miks inn mesteparten av parmesanen sammen med basilikum og godt med pepper. Tilsett pastavannet litt etter litt til så det danner seg en saus som dekker spaghettien.Smak til med havsalt og anrett i dype tallerkener med zucchinien på toppen og resten av parmesanen. Klem ltt frisk sitron over før servering.