Franske kamskjell med blomkålpuré og salade de carrottes

Kamskjell er luksusmat, det er det ingen vil om og de har en mild og delikat smak. Derfor er det viktig at de stekes på riktig måte så de ikke blir gummiaktige og smakløse. Inspirasjonen til denne kombinasjonen kommer fra en bistro i Belleville, Paris.

Ingredienser

middag for to:

ti store rå kamskjell

vanlig olivenolje og en spiseskje smør til steking

finknust havsalt etter smak

150 gr pancetta i terninger

en porsjon blomkålpuré

en halv porsjon fransk råkostsalat

baguette og smør til servering

Rens og skyll kamskjellene under rennende kaldt vann og tørk deretter godt av dem med kjøkkenpapir. De må ikke legges klissvåte i pannen så gjør en god jobb men vær lett på labben siden de er skjøre. Tilbered blomkålpureen etter oppskriften og gjør i stand salaten men ikke miks den sammen før rett før dere skal spise. Sprøstek pancettaen og hold det varmt.

Nå er det på tide og steke kamskjellene. Finn frem en jernpanne og tilsett noen spiseskjeer olivenolje. Når det ryker lett av pannen legger du i kamskjellene og skur ned temperaturen til medium. Etter omlag to minutter skal kamskjellene ha fått en gyllen farge på den ene siden og må snus. Dryss på litt salt og stek i to til tre minutter på den andre siden. Når de føles litt faste mot fingertuppen er de klare.

Legg opp blomkålpureen med kamskjellene på toppen. Dryss på bacon og legg opp salaten ved siden av. Server maten sammen med baguette og litt godt smør til.