Fransk rødvinskylling med babypoteter

alt i ovnen

Dette ble årets første middag i 2017 hos oss. Når vi har igjen litt vin fryser vi gjerne restene og har til siden. En liten skvett vin kan brukes i mange retter og ikke minst i sauser, så å slå den i vasken er helt unødvendig og ganske så sløsete. Her bruker vi den i en skarp og karakteristisk marinade basert på en parisisk oppskrift med frisk timian og merian. To nydelige klassiske franske urter som brukes i en mengde retter.

Ingredienser

middag for fire:

150 ml rødvin (en Bourdeaux anbefales)

100 gr tomatpuré

bladene fra tre kvister frisk timian

en halv teskje tørket merian (majoram)

100 ml rødvinseddik

en hel rå kylling kuttet i åtte serveringsstykker eller tilsvarende mengde rå kyllinglår (lag tre snitt i skinnet på lårene ned til benet)

havsalt og sort pepper etter smak

----

500 gr babypoteter (amandine)

to til tre rødløk i båter

fire til seks medium store gulrøtter, skrelt og delt på langs

125 ml vann

frisk finhakket bladpersille til garnering

Fremgangsmåte

Pisk sammen vin, tomatpuré, urter og eddik i en liten bolle. Krydre kyllingbitene godt med havsalt og pepper og legg de i en tykk zip-pose. Hell over marinaden og vend godt på posen. La den hvile kaldt i miniumm seks timer eller over natten i kjøleskap.

Skrubb og forkok potetene i tre minutter i lettsaltet vann og hell de i et dørslag. Plasser løk, gulrøtter og de forkokte potetene i en ildfast form som er stor nok til at grønnsakene og kyllingen ikke blir liggende oppå hverandre.

Sett ovnen på 200 °C og hell vannet over grønnsakene, ta kyllingen ut av posen og legg bitene i formen innimellom grønnsakene. Hell over marinaden fra posen og dekk formen med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie. Bak kyllingen i omlag 30 minutter og fjern papiret/folien. Øs kraften fra pannen over kyllingen og grønnsakene og sett formen tilbake i ovnen i omlag 20-25 minutter til eller til kyllingen er gyllen og grønnsakene er helt møre.

Serveres rett fra formen, gjerne med et dryss frisk finhakket bladpersille.