© 2010–2022 Millas Mat

Franks n' Beans

billionaire style

Studentvarianten av denne retten består av tomatbønner og oppkuttede pølser. Men dette er billionærvarianten som lages med ferske grønnsaker, cannelinibønner og en egen saus med en distinkt smak av american grill & chili. Server med noen gode grove rundstykker og du har et skikkelig komfortmåltid i vente.

Ingredienser

fire porsjoner:

to spiseskjeer smør

en finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

en finhakket grønn paprika

en finhakket rød chili

en teskje chilipulver eller cayenne

en stilk finhakket selleri

450 gr pølser i skiver

to bokser (800 gr.) hvite cannelinibønner

en spiseskje brunt sukker

60 ml tomatketchup (Heinz Økologisk)

en spiseskje Dijonsennep

en halv teskje Worchestershiresauce

seks dl kyllingkaft

havsalt og sort pepper etter smak

finhakket vårløk til garnering

----

rundstykker & smør til servering

Finn frem en romslig gryte, forbered alle grønnsakene og snitt opp pølsene. Varm opp smøret til middels varme og fres løken blank og myk sammen med en klype havsalt. Tilsett grønn paprika og fres den godt før du rører inn hvitløken. Etterhvert som alt blir mykt rører du inn den ferske chilien og sellerien. Etter noen minutter tilsetter du cayennepepperet og rører det godt inn.

Rør inn pølsene og la de blir blanke. Tilsett brunt sukker, ketchup, sennep og worchestershiresauce. Hell på kyllingkraften og rør alt godt sammen mens det koker opp. Tilsett bønnene, kok opp igjen og la alt koke i omlag 30 til 45 minutter eller til bønnene er ferdige. Mos noen av bønnene med baksiden av sleiven mot kanten av gryten for å gi retten en fyldigere konsistens.

Rør inn vårløken men spar av litt til gernering. Smak til med havsalt og pepper og server.