© 2010–2022 Millas Mat

Fleskepannekaker fra Åkrafjorden

til middag eller som turmat

Tykke myke pannekaker er noe de fleste liker og disse kan du pakke i grillfolie og ta med på tur så de kan varmes over bålet om du vil. Du går langt på et par av disse, det kan jeg love deg. Det lille hintet av vanilje står seg spesielt godt til baconsmaken og server gjerne syltetøy til. Bruk bacon av god kvalitet, det er en forutsetning for et godt resultat. Jeg anbefaler ikke billig-bacon som er tilsatt vann og salt. Velg gjerne lokal vare som er produsert på tradisjonell måte.

Ingredienser

oppskriften gir omlag ti ferdige pannekaker:

300 gr godt eldhusrøykt eller flisrøkt bacon i terninger

tre dl hvetemel

en halv teskje havsalt

en kvart teskje ekte vaniljesukker

seks dl melk

tre spiseskjeer smeltet smør eller margarin, lett avkjølt

tre egg, romtempererte

----

baconfett til steking

Kutt opp alt baconet og stek det sprøtt ved medium varme slik at fettet smelter. Sil av fettet nedi en bolle og bruk dette til steking av pannekakene. Ha baconet over i en annen bolle.

Bland sammen hvetemel, havsalt og vaniljesukker i en stor bolle og pisk inn halvparten av melken til røren er tykk og klumpfri. Ha deretter i smeltet smør, pisk inn resten av melken og avslutt med å piske inn eggene. La røren svelle i en halvtimes tid.

Varm pannen på medium og tilsett av baconfettet og en spiseskje av baconet. Spre det litt utover og hell i nok røre så bunnen akkurat dekkes og stek pannekakene på vanlig måte. Fold de i trekanter og hold de lune på et ildfast fat i ovnen ved 80 °C.

Server gjerne med syltetøy, et melisdryss eller bare slik de er.