Fishtacos med Cholulasalsa

oppskrift fra Bobby Flay

Forsøk deg på nydelige fishtacos. Dette er mexicansk mat som ligger ganske langt vekk fra den amerikanske tex-mex maten vi nordmenn tror er mexicansk. Men folk begynner å våkne opp på dette feltet også, og godt er det for genuin mexicansk mat er nydelig, og vel verdt å lage hjemme. Ingrediensene er også lett tilgjengelige i vanlige dagligvarebutikker og bak gjerne mine hjemmebakte tortillas til.

Ingredienser

en god porsjon til to:

400 gr fersk laks

100 gr rensede og rå scampi

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

saften av en lime

en snau teskje chilipulver (Ancho)

en jalapenopepper i tynne skiver

en liten håndfull frisk hakket koriander

——

garnityr:

finsnittet grønn salat

rømme

finhakket rødløk

finsnittet vårløk

frisk hakket koriander

Cholulasalsa:

to spiseskjeer peanøttolje

en liten finhakket rødløk

fire fedd hakket hvitløk

fire grovhakkede plommetomater

en finhakket rød chili uten frø

en finhakket jalapenopepper

en spiseskje Cholula

saften av en lime

en spiseskje tørket oregano

litt finhakket frisk koriander

havsalt og sort pepper etter smak

Pisk sammen olivenolje, limejuice, jalapenopepper og koriander og hell dette over fisken. La den marinere i en halvtimes tid ssammen med rekene. Ta de ut når fisken skal i ovnen sammen med litt av marinaden.

Sett ovnen på 220 °C og legg et stykke folie på en bakeplate, bak fisken i ca. 15 minutter til den er akkurat passe stekt og del opp fisken i mindre biter ved servering. Dryss også på noen saltfalk.

Til salsaen så varmer du litt olje i en dyp panne og freser løk og hvitløk til det har blitt mykt og du har stekt vekk den rå løksmaken. Tilsett tomatene, chilien og japapenopepperen og la det putre på svak varme i 15-20 minutter. Bruk en stavmikser eller en blender til å kjøre alt til en glatt pure og hell den tilbake i pannen. La den koke videre i 15 minutter. Rør inn hotsauce, oregano, koriander og limejuice og smak til med salt og pepper.

Stek rekene raskt i en panne på god temperatur.

Anrett tacosene med salat i bunnen, legg så på toppingen og avslutt med en generøs skje av salsaen. Nytes med begge hender og en serviett lett tilgjengelig, eller kniv og gaffel for de mer silviliserte av oss.