Flaskegresskarsuppe

velg gresskar med omhu

Når jeg skriver dette er høsten her og det betyr at sesongens squash er klare for innhøsting. Flaskegresskar er perfekte til suppe og har en fin naturlig sødme. I denne oppskriften baker vi squashen i ovnen, noe som reduserer vanninnholdet og forsterker den naturlige smaken. Med brød eller grove scones til har du et komplett måltid klart.

Ingredienser

en medium stor butternutsquash (flaskegresskar)

en stor løk

fire til seks skiver tykt bacon

litt olje til steking

en snau liter kylling eller grønnsakskraft

en teskje tørket timian eller Provencekrydder

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C og legg bakepapir på stekeplaten. Del squashen i to, skrap ut frøhuset med en spiseskje. Legg de med snitteflaten ned på platen og bak dem i 45-60 minutter til de er møre. Sjekk med en liten kniv. Ta de ut og la de avkjøle seg på brettet til du kan ta i dem uten å brenne deg.

Finhakk løken og stek baconet sprøtt og gyllent i litt olje. Spar på fettet i kjelen men ta ut baconet og la det avkjøle seg. Stek løken gyllen og myk i baconfettet, rør inn urtene og skrap ut kjøttet fra squashen med en skje. Hell på ca. syv dl av kraften og kjør suppen glatt med en stavmikser. Juster tykkelsen på suppen med mer kraft om du ønsker en tynnere suppe, Smuldre i baconet og kok suppen i ca. ti minutter. Smak til med havsalt og pepper før servering.

Suppen egner seg godt til frysing.