Flaskegresskar og pancetta penne

en av høstens beste pastaretter fra Gennaro Contaldo

Denne pastaretten smaker godt av høst med gresskar og frisk rosmarin. Mannen bak oppskriften er kjent som en av Jamie Olivers mentorer og har deltatt i en rekke av hans matprogrammer i tillegg til å ha sine egne produksjoner. Hans pasjon er italiensk mat med mye bruk av grønnsaker og friske urter. Det italienske kjøkken er forholdsvis ukomplisert selv om enkelte ting tar tid. Dette er en rask rett som lages på den tiden det tar å koke opp vann og koke pastaen. Penne eller rigatoni er velegnede pastatyper til denne retten.

Ingredienser

pasta for to:

100 gr pancetta eller annet godt flisrøkt bacon, i små terninger

to banansjalotter, tynt skivet

en god klype knuste chiliflak eller en halv frisk chili, finhakket

400 gr flaskegresskar eller hokkaidogresskar, renset og kuttet i små terninger

e.v. olivenolje til steking

to kvister frisk rosmarin, renset og finhakket

tre dl varm grønnsakskraft

250 gr penne eller annen rørpasta

havsalt og sort pepper etter smak

fersk finrevet parmesan til garnering

finhakket bladpersille til garnering

Rens og kutt opp gresskaret, kutt opp bacon og sjalottløk og rens rosmarinen. Varm omlag fore spiseskjeer olivenolje i en romslig panne og tilsett pancetta. La den steke litt før du tilsetter sjalottløk, chili og frisk rosmarin. La dette steke litt videre og rør ofte. Tilsett gresskar sammen med kraft og kok opp. La det småkoke uten lokk i omlag tjue minutter mens du koker pasta og river parmesan.

Underkok pastaen noe og ta ut en kopp av kokevannet før resten slås av. Tilsett pastaen i pannen og kok den ferdig i sausen. Tilsett noen spiseskjeer av pastavannet om det trengs og la pastaen absorbere noe av sausen. Rør inn mesteparten av parmesanen til du får en lekker kremet saus og smak den til med havsalt og pepper. Server pastaen med resten av parmesanen på toppen, litt ekstra pepper og gjerne noen chiliflak også sammen med persille.