Hedvigs fiskesuppe med laks og chili

en suppe fra Arendal

Dette er enfiskesuppe med en noe sterkere smak enn hva vi ellers er vant med her hjemme. Indisk curry sammen med fisk er jo velkjent, for eksempel til fiskeboller i hvit saus, men her bruker vi den i tillegg til frisk chili som tilsammen gir en endre mer karakteristisk smak.

Ingredienser

gir omlag halvannen liter ferdig suppe:

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

en stor finhakket løk eller tilsvarende mengde banansjalott

tre fedd revet hvitløk

en spiseskje Hot Madras Curry

to røde finhakkede chili (fjern frøene fra den ene)

en liter god utblandet fiskekraft

tre dl kremfløte

en teskje hvitvinseddik

100 gr gulrot i juliennestrimler

100 gr sellerirot i juliennestrimler

50 gr paprika i tynne strimler

100 gr purre i tynne ringer

tilsammen 450 gr filet av laks, sei og torsk i jevnt store terninger

havsalt og sort pepper etter smak

frisk sitronsaft etter smak

Fremgangsmåte

Varm oljen i en romslig kjele eller en emaljert gryte og tilsett finhakket løk, la den surre på medium sterk varme inntil den blir blank og myk. Deretter rører du inn revet hvitløk, finhakket chili og drysser over curry. Rør videre inntil massen klumper seg litt og curryen blir litt stekt. Da får den ekstra god smak. Hell deretter på fiskekraften og rør godt. Kok opp og tilsett gulrot, sellerirot, purre og paprika. La de koke inntil de er nesten helt møre og hell deretter i kremfløte og hvitvinseddik.

La suppen koke i ytterligere noen minutter og smak til med havsalt, pepper og frisk sitron inntil du har en fin balanse mellom det sterke, det syrlige og det friske.

Legg fiskebitene i suppen og la de trekke i omlag tre til fem minutter. Dryss gjerne på litt frisk persille eller friske timianblader før servering.