Stekt ris med strimlede fiskekaker

ikke kast kald ris

Fiskekaker enten de er ferdigkjøpt eller hjemmelaget kan serveres på så mange måter så jeg ville inktegrere dem i stekt ris. Jeg tok en tur i min frosne kjøkkenhage og fant babygulrøtter, bønner, erter og mais. Jeg tok de klassiske elementene fra stekt ris med chili og slik ble resultatet. Bare husk at du ikke kan lage dette med nykokt varm ris - det er helt håpløst og du ender opp med noe som ser ut som grøt. Det beste er ris fra dagen før som har stått i kjøleskapet slik at den er kald og tørr og der riskornene lett separerer seg i woken.

Ingredienser

middag for to:

fire fiskekaker etter eget valg, hjemmelaget eller ferdigkjøpt

250 gr kokt kald ris, gjerne brun basmati

en håndfull frosne babygulrøtter

en håndfull frosne grønne bønner

en håndfull frosne grønne erter

75 gr maiskorn

tre fedd revet hvitløk

en skivet banansjalott

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje Srirachasaus

en spiseskje -hai sweet-chilisaus

en spiseskje østerssaus

noen få dråper sesamolje (omlag en halv teskje)

hvitt pepper etter smak

vårløk til garnering

Finn frem den romsligste woken du har og tilsett noen få spiseskjeer solsikkeolje. Dropp i gulrøttene og la de få mykne noe før du tilsetter skivet sjalottløk og revet hvitløk og la også dette mykne før du tilsetter fiskekakene i strimler. sammen med maisen. Stek og vend på denne blandingen til den er gjennomvarm og har fått god farge. Ta blandingen ut av woken og tilsett enda to spiseskjeer olje.

Fres risen inntil du ser at den begynner å få gylne flekker. Tipp i resten av de grønne grønnsakene og la de bli gjennomvarme før du tilsetter alle sausene og rører de godt inn i risen mens risen steker videre. Etterhvert tilsetter du fiskekakeblandingen tilbake i woken og vender det lett sammen.

Smak til med pepper og server med finsnittet vårløk på toppen.