Fiskeboller i Thai Red Currysaus

fra Sortland til Chiang Mai

Fiskeboller er ikke noe som bare finnes i Norge og i Thailand lager de mer enn gjerne både fiskeboller og fiskekaker. Men de smaksetter de på sin helt egen måte og tilbehøret er ganske annerledes. Her tar jeg kjente elementer fra en tradisjonell thaicurry og bruker et aldri så lite norsk kulinarisk ikon - fiskeboller fra Sortland. bruk gjerne en god ferdigprodusert currypaste for det finnes flere av dem til salgs i Norge. Mine anbefalinger finner du nederst i teksten.

Ingredienser

middag for to:

to spiseskjeer peanøttolje

en rødløk i tynne skiver

to til tre spiseskjeer Thai Red Currypaste*

en boks (400 gr) kokosmelk

en spiseskje thai fiskesaus (nam plah)

revet palmesukker etter smak

frisk limejuice etter smak

tre til fire medium store pak choi, kuttet i grove biter

100 gr sukkererter, forvellet

100 gr bønnespirer, renset og forvellet

tolv fiskeboller, delt på langs

frisk koriander til garnering

knuste chiliflak til garnering

gule risnudler til servering

Forbered alle grønnsakene og del opp fiskebollene. Varm olje i wok eller bruk en dyp panne og tilsett skivet løk, når den begynner å bli myk tilsetter du currypaste og freser den i noen få minutter mens du rører godt slik at den ikke brennes. Hell deretter over kokosmelk og kok opp. Smak til med fiskesaus, palmesukker og frisk lime før du legger i fiskebollene. La i strimlet pak choi og sukkererter og la det syde i noen få minutter.

Anrett nudler i dype tallerkener og øs over curryen. Topp med friske bønnespirer og koriander og server straks med et dryss chiliflak.

*Se etter currypasta som en produsert i Thailand fra merker som Mae Anong eller Mae Ploy.