Fiskebollebaisse

en fransk fiskebolle?

Dette er fiskeboller på fransk vis derav navnet baisse selv om det for en franskmann sikkert er en helt uhyrlig oppskrift som jeg fant den i en gammel utgave av A-magasinet. Om du vil kan du også tilsette dampede blåskjell og lage aioli til å smøre på baguette for å ha ved siden av. Jeg derimot synes det er best med skiver av kokt potet til dette. .

Ingredienser

en halv boks Vesteraalens fiskeboller m/kraft

en løk i tynne skiver

en halv finsnittet purre

ett fedd hvitløk

to laurbærblader

en halv dl grovhakket persille (spar av litt til å ha på toppen)

en boks (400 gr) hele tomater

en halv dl hvitvin eller vermut

en halv spiseskje tomatpure

tabascosaus etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

en halv teskje gurkemeie

——

skiver av kokt potet

Skjær løken i skiver, hakk hvitløken og skjær opp purren, bruk kun den grønne delen og husk å skylle den godt siden det kan være sand inni dem.

Ha litt olje i en dyp panne og fres løk, hvitløk og purre til den begynner å mykne noe. Ha i laurbærblad, tomatpure, gurkemeie og hakket persille og stek videre i et minutts tid.

Tilsett tomatene med all saften fra boksen og hvitvinen. Bruk sleiven til å mose tomatene noe, tilsett kraften fra fiskebollene og la det koke i noen minutter før du smaker til sausen med tabasco, sukker, havsalt og pepper.

Ta pannen av varmen og legg i fiskebollene. Når de er gjennomvarme er retten ferdig. Plukk ut laurbærbladene før servering. Server med kokte potetskiver på toppen og et ekstra dryss persille.