Bouillabaisse med fiskeboller

mon Dieu, quelle horreur

Undertittelen på denne oppskriften er vel det jeg forestiller meg en allerede gretten provencalsk franskmann ville sagt om han eller hun fikk servert dette. Dette er fiskeboller på fransk vis derav navnet baisse som jeg fant den i en gammel utgave av A-magasinet. Om du vil kan du også tilsette dampede blåskjell og lage aioli til å smøre på baguette for å ha ved siden av eller du kan ha kokte poteter til.

Ingredienser

middag for to:

en halv boks Vesteraalens fiskeboller m/kraft

en løk i tynne skiver

en halv finsnittet purre

ett fedd hvitløk, finhakket

to laurbærblader

en halv dl grovhakket bladpersille, spar av litt til å ha på toppen

en boks (400 gr) hele tomater, gjerne San Marzano DOP

en halv dl hvitvin eller tørr vermut

en halv spiseskje tomatpure

Tabasco etter smak

noen flak appelsinskall

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

en halv teskje gurkemeie


Fremgangsmåte

Skjær løken i skiver, hakk hvitløken og vask og skjær opp purren i tynne skiver. Del fiskebollene i to på langs for å gjøre de tynnere.

Ha litt olivenolje i en dyp panne og fres løk, hvitløk og purre til den begynner å mykne noe. Ha i laurbærblad, tomatpure, gurkemeie og hakket persille og stek videre i et minutts tid.

Tilsett tomatene med all saften fra boksen, appelsinskall og hvitvinen. Bruk sleiven til å mose tomatene noe, tilsett kraften fra fiskebollene og la det koke i noen minutter før du smaker til sausen med Tabasco, sukker, havsalt og pepper.

Ta pannen av varmen og legg i fiskebollene. Når de er gjennomvarme er retten ferdig. Plukk ut laurbærblad og appelsinskall før servering. Server med et ekstra dryss persille på toppen.