© 2010–2020 Millas Mat

Fisk Florentine

hvit fisk i spinatsaus

Fisk og smør er bestevenner på kjøkkenet og her lager jeg en spinatsaus med både smør, creme fraiche og sitron samt friske urter fra hagen. Om du vil kan du godt servere nypoteter til dette men denne gangen har jeg valgt pasta siden retten har italienske aner med sitt vakre navn fra en enda vakrere by - Firenze.

Fisk Florentine

Ingredienser

middag for to:

spinatsaus:

0,75 dl creme fraiche

250 gr fersk spinat eller babyspinat, forvellet

en teskje frisk hakket estragon

havsalt og sort pepper etter smak

seks spiseskjeer kaldt smør

en halv teskje revet sitronskall og litt juice etter smak

litt finsnittet gressløk

----

400 gr torskefilet

100 gr revet parmesan (hvis du vil gratinere fisken)

200 gr fullkornspenne

100 gr gulrot i små terninger

100 gr grønne erter, frosne

Sett ovnen på 200 °C og legg et stykke folie i en form med høye kanter. Smør folien med smør, legg på fiskestykket og legg litt mer smør på toppen. Krydre godt med havsalt og pepper og legg i noen kvister av estragonen (bladene hakker du opp til å ha i sausen). Bak fisken i ca. 25 min. før du sjekker den med en gaffel at den flaker seg og er ferdig.

Vil du gratinere fisken dropper du smøret på toppen av fileten og drysser på revet parmesan. Gratiner fisken ved samme temperatur men vær obs. på steketiden som kanskje må reduseres noe.

Mens fisken er i ovnen kutter du en gulrot i små terninger og setter over vann til pasta og grønnsaker. Her kan du bruke en kjele til både pasta, gulrøtter og erter.

Finn frem en kjele eller en dyp panne og tilsett creme fraiche. Kok opp og pisk godt slik at den reduserer seg litt. Tilsett den forvellede spinatem og rør den inn før du tilsetter havsalt og pepper. Reguler varmen og rør inn en og en spiseskje av smøret om gangen og la det smelte ned imellom hver gang. Når alt møret er pisket inn tar du sausen av varmen og tilsetter sitronskall, estragon og gressløk. Smak til emd frisk sitron og evt. mer havsalt og pepper. Hold sausen varm men ikke la den stå å koke.

Anrett pasta og grønnsaker i to dype tallerkener, topp med et fiskestykke og øs sausen over før servering.