Filippinsk spinatcurry med kylling og poteter

et eksempel på at gode smaker sprer seg

Denne oppskriften er en supergod og skikkelig smakfull rett som ikke krever mer tid av deg enn det tar å koke ris og hvis du som meg bruker en riskoker så er det en mindre ting å passe på. Trykk på knappen og begynn med curryen. Tradisjonelt bruker man ikke chili i denne typen curry men vil du ha et lite chilikick så er det ingenting i veien for å tilsette litt sammen med de andre krydderiene men ikke køl på for mye. Poteter i curry kjenner vi fra både Kina, India og Japan. Curry kan lages i god tid før den skal spises men ikke tilsett spinat og erter før den skal serveres. Du vil beholde både smaken og grønnfargen.

Ingredienser

nøytral olje til steking:

en medium stor løk, finhakket

tre fedd hvitløk, finhakket

300 gr poteter, skrelt og kuttet i meget små terninger

400 gr kyllingkjøttdeig, lår og brystkjøtt er best

en spiseskje Hot Madras Curry

en teskje malt spisskumin

en teskje gurkemeie

omlag tre dl kyllingkraft eller oksekraft, bruk gjerne asiatisk chicken powder

en spiseskje revet frisk ingefær

125 gr fersk spinat, renset

en dl grønne erter, frosne

havsalt og hvit pepper etter smak

----

dampet jasminris til servering

oppskåret agurk til servering


Fremgangsmåte

Forbered kjøtt og grønnsaker. Skrell potetene og del de inn i meget små terninger. Det er viktig slik at de ikke ender opp som rå biter i curryen. Det vil ikke smake godt.

Varm noen få spiseskjeer olje i en sautepanne og tilsett løken, la den frese i noen få minutter og bli blank før du har i potetene. Når de begynner å bli litt blanke i kantene har du i kyllingen og lar alt steke sammen under jevnlig omrøring slik at ingenting brenner. Reguler temperaturen etter behov. Tilsett hvitløk og la den frese før du har i alle de tørre krydderiene og rør de godt inn i det som er i pannen. Tilsett revet ingefær og la den steke litt med. Hell på kraft, kok opp, skrap opp godt fra bunnen av pannen for å løsne det som har satt seg litt fast og la det hele småkoke i noen minutter uten lokk til kyllingen og potetene er klare og sausen har fin fylde.

Tilsett spinat og erter rett fra fryseren og la det steke inntil spinaten er forvellet. Da er ertene også perfekte. Smak til med havsalt og pepper før du legger den generøst over risen og legger på skivet agurk ved siden av som en liten garnering.