© 2010–2022 Millas Mat

Figlmüller Wienerschitzel

schnitzel med potetsalat

Det finnes vel knapt noe mer wienersk enn schnitzel, det må i så fall være Sachertorte. Dette tynt utbankede og panerte kalvekjøttet har vært servert og spist i Wien i mer enn 100 år og er elsket og verdsatt i alle lag av befolkningen. Her får du også oppskriften på den tradisjonelle lune kartoffelsalaten som alltid serveres til når spiser på Figlmüller.

Ingredienser

til schnitzelene:

450-500 gr renskåret kalvefilet

noen få spiseskjeer hvetemel til panering

havsalt og sort pepper etter smak

to sammenpiskede egg

100 gr brødkrumme eller panko til panering

nøytral olje til steking feks. rap, mais eller solsikkeolje

frisk sitron i båter til servering

----

kartoffelsalat Figlmüller:

em teskje grov Dijonsennep

et revet fedd hvitløk

en halv teskje sukker (eller litt ekstra etter smak)

en snau spiseskje sherryeddik

seks til åtte spiseskjeer e.v. olivenolje

500 gr kokte poteter i terninger

finsnittet sjalottløk og vårløk etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

Del kalvefileten inn i to passende stykker og bruk den såkalte "butterfly" teknikken til å folde ut kjøttet på fjøla før du begynner å banke den ut med en kjøttklubbe (mallet). Bank den ut til en rund leiv på ca. en halv cm. i tykkelse. Ekstra fint blir det om den mer eller mindre dekker tallerkenen du skal servere den på (selv om min ikke ble så stor denne gangen).

Skrell og kutt potetene i store terninger og kok de møre i lettsaltet vann mens du ordner med schnitzlene.

Pisk sammen eggene på en tallerken, panko på en annen og krydret hvetemel på en tredje tallerken. Varm oljen i pannen så den er klar før du tar en utbanket schnitzel og vender den først i mel, så i egg og deretter i panko før den legges rett over i den varme oljen. La den steke i vel tre minutter før den snus forsiktig og stekes på den andre siden. Hold den første schnitzelen varm i oven ved 175 °C mens du steker den andre.

Pisk sammen vinaigretten til kartoffelsalaten til den er lett fyldig.

Finhakk persille og ha den klar sammen med sitronbåtene.

Hell kokevannet av potetene ved hjelp av et dørslag og rist godt for å få av vannet. Ha potetene over i en passende serveringbolle og hel over vinaigretten. Bruk to spiseskjeer til å miks det lett sammen og smak til med havsalt og pepper. Garner med litt av den finhakkede persillen for litt ekstra friskhet eller hold av noe av vårløken i vinaigretten til å garnere med.

Legg de varme schnitzlene på hver sin tallerken, krydre med havsalt og pepper og garner med persille og sitron og server kartoffelsalaten ved siden av.