© 2010–2020 Millas Mat

Fettuccine Alfredo

en klassisk rett fra Roma

Denne enkle men svært berømte retten ble skapt av den italienske kokken Alfredo di Leilo, og han var ikke snauere enn at han oppkalte retten etter seg selv. Hans resturant het Alfredo alla Scrofa og den eksisterer ennå på Via della Scrofa No. 104 i Roma ikke langt fra grensen til Vatikanstaten. Denne pastaen blir ofte sammenlignet med Pasta Carbonara – men det eneste de har felles er parmesanost selv om mange italienske kokker mener at man i den retten skal bruke pecorino, en adskillig mildere ost og man krangler fortsatt om det skal være fløte eller ikke i en ekte Carbonara.

Fettuccine Alfredo

Ingredienser

middag for to:

250 gr fettuccine eller tagliatelle

50 gr smør

75 gr finrevet parmesan

halvannen dl kremfløte

tre spiseskjeer finhakket flatpersille

Smelt smøret på medium varme og tilsett fløte og parmesan. Rør hele tiden, og når det koker så skru ned varmen og la det småkoke i omlag ti minutter. Smak til med salt og pepper men vær forsiktig med saltet siden parmesanen også er ganske salt. Rør inn persillen helt til slutt.

Tipp inn nykokt glovarm pasta og miks alt sammen med to gafler og server umiddelbart. Det er såpass viktig at retten ikke blir stående å vente på å bli spist at på mange restauranter så mikser de saus og pasta på bordet foran deg.