© 2010–2022 Millas Mat

Fettuccine Alfredo

den amerikanske versjonen av Fettuccine al Burro

Hvis du er i Italia og forsøker å bestille denne retten er det mange som ikke vil skjønne hva du mener. De kjenner til dette under et annet navn nemlig Fettuccine al Burro som lages uten fløte men med en emulsjon av smør, parmesan og kokende pastavann. Versjonen med fløte ble utbredt i USA senere - mye takket være filmstjernene Mary Pickford og Douglas Fairbanks som besøkte Alfredo DeLeilos restaurant i Roma på deres bryllupsreise i 1927. De laget riktignok den originale varianten uten fløte til sine venner.

Ingredienser

middag for to:

250 gr fettuccine

50 gr meierismør

75 gr finrevet parmesan

halvannen dl kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

tre spiseskjeer finhakket bladpersille

Smelt smøret på medium varme og tilsett fløte og parmesan. Rør hele tiden, og når det koker så skru ned varmen og la det småkoke i omlag ti minutter til sausen tykner. Smak til med havsalt og pepper men vær forsiktig med saltet siden parmesanen også er salt. Rør inn persillen helt til slutt.

Ta ut noe av pastavannet i en kopp og tipp inn nykokt glovarm pasta i pannen. Miks alt sammen med to gafler og tilsett pastavann etter behov. Anrett i dype tallerkener og garner med litt pepper. Serveres umiddelbart.