© 2010–2022 Millas Mat

Fenikkelpølser med Puglia sitronpoteter

pølser og poteter på italiensk

Dette er skikkelig rustikk italiensk mat med få ingredienser fra det vakre Puglia distriktet. Det viktige her er å få tak i virkelig gode pølser og på min nærbutikk har de blant annet fennikelpølser fra Idsøe i Stavanger, helt perfekte i denne retten. De gjør all jobben for deg og gir masse smak. Det beste er at dette er så enkelt og ukomplisert at det fungerer som gull på en hverdag.

Ingredienser

250 gr fennikelpølse fra feks. Idsøe eller importerte italienske pølser

en stor løk

fire fedd hvitløk

tre til fire store laurbærblader

en dl kokende vann

en halv kilo kokefaste poteter (Asterix)

saft og skall av en sitron

havsalt og sort pepper

frisk finhakket persille

smør og vanlig olivenolje til steking

Varm noen spiseskjeer olivenolje i en dyp panne, del pølsene litt opp hvis de er veldig lange og stek dem gyllenbrune. Ta de ut av pannen og legg til side. Tilsett mer olje i pannen om nødvendig og fres løken i tynne skiver, tilsett hvitløken når løken begynner å bli blank og myk og rør den godt inn.

Del potetene inn i grove terninger og ha de i pannen sammen med løken. Rør godt så de blir dekket av oljen og får en fin gyllen farge. Ha pølsene tilbake i pannen når potetene begynner å bli klare og krydre godt med havsalt og pepper. Hell på kokende vann, legg i laurbærbladene og bruk en potetskreller til å skjære av store flak med sitronskall og klem saften fra frukten over til slutt.

Sett på lokket og la potetene dampe til vannet er borte, det pleier å ta omlag ti minutter. La gjerne maten koke uten lokk de siste minuttene. Smak til med havsalt og pepper en siste gang og dryss på finhakket persille. Vend om og server.