Fancy fiskekaker med gressløk og hollandaise

en engelsk oppskrift fra Mary Berry

Fisk elsker smør og dermed elsker de også hollandaise og kjærligheten er nok like inderlig den andre veien. Disse fiskekakene er av den britiske typen der like deler kokt most potet og bakt fisk blandes til en fars, formes og stekes til kaker. Her blir de ekstra gode med en lomme av saus inni og de ferdige kakene trenger bare en frisk grønn salat, sitron og selvsagt den ekstra sausen ved siden av - så er middagen klar.

Ingredienser

gir fire store fiskekaker:

400 gr torskefilet (loin)

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje smør

----

400 gr potet, kokt, most og avkjølt

et stort egg

en halv teskje cayennepepper

en halv teskje chilito (chili med sitrus)

noen dråper Tabasco

tre spiseskjeer frisk finhakket gressløk eller bladpersille

en halv porsjon hollandaise

hvetemel, sammenpisket egg og panko til panering

smør og litt nøytral olje til steking

----

frisk grønn salat og sitron til servering

Kok potetene møre i lettsaltet vann og la de avkjøles før de moses. Lag en folipakke til fisken med havsalt, pepper og en god klatt smør og bak den ved 180 °C i omlag en halvtime. La også fisken avkjøles.

Lag hollandaise etter oppskriften og sett den til side.

Ha potetene og fisken i en romslig bolle. Tilsett hakket gressløk, knekk i egget og tilsett Tabasco, chilipulver samt havsalt og pepper. Bruk en gaffel og miks det hele sammen men ikke mer enn nødvendig. Det skal være noen hele biter med fisk igjen i farsen.

Del farsen i fire like porsjoner og form ut fiskekaker. Lag en fordypning med tommelen og fyll i omlag en spiseskje med saus og pakk farsen rundt sausen. Vend deretter kakene først i hvetemel, så i sammenpisket egg og til slutt i panko og legg de på en tallerken. La de avkjøles en times tid i kjøleskapet så kakene blir fastere og dermed lettere å steke.

Sett ovnen på 180 °C og legg et stykke folie på en bakeplate. Gi fiskekakene en god bruning i pannen med smør og olje før de etterstekes i ovnen i vel tjue minutter så de blir rykende varme helt igjennom. Server straks med resten av sausen samt salat og frisk sitron.