© 2010–2020 Millas Mat

Fancy fiskekaker med hollandaise

oppskrift fra Mary Berry

Fisk elsker hollandaise og kjærligheten er nok like inderlig den andre veien. Disse fiskekakene er av den britiske typen der most potet og fisk blandes og stekes. Her blir de ekstra gode med en lomme av saus inni og de trenger bare litt frisk grønn salat, frisk sitron og selvsagt den ekstra sausen ved siden av - så er middagen klar.

Fancy fiskekaker med hollandaise

Ingredienser

gir fire store fiskekaker:

400 gr torskefilet (loin)

havsalt og sort pepper etter smak

400 gr kokt og most potet, avkjølt

et stort egg

en halv teskje cayennepepper

noen dråper Tabascosaus

tre spiseskjeer frisk finhakket bladpersille

en halv porsjon hollandaise

hvetemel, pisket egg og panko til panering

smør og litt nøytral olje til steking

----

frisk grønn salat og sitron til servering

Kok potetene møre i lettsaltet vann og la de avkjøles før de moses. Lag en folipakke til fisken med havsalt, pepper og en god klatt smør og bak den ved 180 °C i omlag en halvtime. La også fisken avkjøles.

Lag hollandaisen etter oppskriften og la den få romtemp.

Ha de moste potetene og fisken i en romslig bolle. Tilsett hakket persille, knekk i egget og tilsett Tabasco, chili samt havsalt og pepper. Bruk en gaffel og miks det hele sammen men ikke mer enn nødvendig. Det skal være hele biter med fisk igjen.

Del farsen i fire like porsjoner og form ut fiskekaker. Lag en fordypning med tommelen og fyll i omlag en spiseskje med saus og pakk farsen rundt sausen. Vend deretter kakene i hvetemel, sammenpisket egg og panko og legg de på en tallerken. La de avkjøles en times tid i kjøleskapet så kakene blir fastere og dermed lettere å steke.

Sett ovnen på 180 °C og legg et stykke folie på en bakeplate. Gi fiskekakene en god bruning i pannen med smør og olje før de etterstekes i ovnen i vel tjue minutter så de blir rykende varme helt igjennom. Server med resten av sausen samt salat og frisk sitron.