© 2010–2020 Millas Mat

Fake - Carbonara med kylling og spekeskinke

flyplassmat

Dette er strengt tatt ikke en carbonara, så dermed fikk den navnet fake. Det er mange puritanere der ute og jeg har ikke noe behov for horder av sine e-poster. Denne oppskriften er en adapsjon av en pastarett jeg fikk servert in transit, og jeg vet ikke om den var så god fordi jeg var ekstremt sulten og sikkert hadde vært fornøyd med en gammel sko på tallerkenen, eller fordi kokken faktisk visste hva han holdt på med. Uansett, jeg skrev ned ingrediensene og komponerte dette hjemme, og den var jammen meg like nydelig. Så her kommer oppskriften for to personer.

Fake - Carbonara med kylling og spekeskinke

Ingredienser

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

to fedd knust hvitløk

en stor finhakket løk

en teskje tørket oregano

en teskje friske timianblader

400 gr kyllingkjøttdeig

fem skiver spekeskinke

to dl kremfløte

en dl finrevet parmesanost

to eggeplommer

250 gr spaghetti eller linguini

Sett på en romslig kjele med vann til pastaen og finn frem en dyp panne.

Knust hvitløken og finhakk løken. Pisk sammen fløte, parmesan og eggeplommer sammen med de friske timianbladene. Varm oljen i en dyp panne og frek løken blank og myk. Ha i hvitløk og oregano og rør godt. Tilsett kyllingkjøttdeigen og stek den lett gyllenbrun sammen med spekeskinken. Hakk den godt opp og kvern over litt pepper

Slå i fløteblandingen og tilsette pastaen så fort fløten har kokt opp. Vend alt godt sammen og la pastaen absorbere sausen. Smak til med litt salt om nødvendig men parmesanen inneholder endel salt så vær forsiktig.

Server pastaen rykende varm med litt ekstra frisk timian og pepper på toppen. En liten brødbit til er ekstra godt.