Fake Carbonara med kylling og spekeskinke

flyplassmat in transit eller hjemme på kjøkkenet

Dette er strengt tatt ikke en Carbonara, så dermed fikk den navnet fake. Det er mange puritanere der ute og jeg har ikke noe behov for horder av sine e-poster. Denne oppskriften er en adapsjon av en pastarett jeg fikk servert på en større britisk flyplass, og jeg vet ikke om den var så god fordi jeg var ekstremt sulten og sikkert hadde vært fornøyd med en gammel sko på tallerkenen, eller fordi kokken faktisk visste hva han holdt på med. Uansett, jeg skrev ned ingrediensene og komponerte dette hjemme, og den var jammen meg like nydelig selv om den ikke er tradisjonell. Foretrekker du ekte Carbonara ligger min oppskrift her.

Ingredienser

gir tre porsjoner:

tre spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

to fedd hvitløk, finhakket

en løk, finhakket

en klype hver av tørket timian og oregano

400 gr kyllingkjøttdeig

fem skiver god italiensk spekeskinke

125 gr tykt bacon eller pancetta i terninger (erstatter kylling og spekeskinke)

to dl kremfløte

en god håndfull finrevet parmesan

fire eggeplommer

havsalt og sort pepper etter smak

300 gr spaghetti eller linguini

Fremgangsmåte

Sett på en romslig kjele med vann til pastaen og finn frem en dyp panne.

Knus og finhakk hvitløk og løk. Pisk sammen fløte, parmesan (spar av litt til garnering) og eggeplommer sammen med urtene. Varm oljen i en dyp panne og fres løken blank og myk. Ha i hvitløk og rør godt. Tilsett kyllingkjøttdeigen og stek den lett gyllenbrun sammen med spekeskinken eller bare bruk bacon. Kvern over litt pepper når det er ferdigstekt.

Ta ut litt av kokevannet i en kopp før du slår av resten og ha den nykokte pastaen i pannen. Rør den godt inn. Ha i eggeblandingen og vend alt godt sammen og la pastaen absorbere sausen og tilsett pastavann etter behov slik at du får den så kremet som du ønsker. Smak til med litt havsalt om nødvendig men parmesanen inneholder endel salt så vær forsiktig. Kvern over litt mer pepper.

Server pastaen rykende varm med litt ekstra pepper og parmesan på toppen.