Bakte søtpoteter med fajitafyll

søtt, sterkt og spicy

Den søte og fyldige smaken av søtpotet går utrolig godt sammen med klassiske mexicanske smaker så hvorfor ikke forsøke biff-fajitas som fyll i bakte poteter. For meg er bakte poteter typisk vintermat og når jeg skriver dette har vi akkurat vært ute og stablet ved. Hva passer da bedre?

Ingredienser

tre store søtpoteter

vanlig olivenolje til smøring og marinering

havsalt og sort pepper etter smak

----

marinade:

juicen av en til to lime

halvannen til to teskjeer chilipulver eller cayennepepper

en teskje løkpulver.

en teskje hvitløkspulver

en teskje malt spisskumin

en teskje malt koriander

en teskje tørket oregano

----

400 gr entrecôte i tynne strimler

en rødløk i tynne skiver

grønn, rød og gul paprika i strimler (mengden tilsvarer to hele frukter)

----

tilbehør:

frisk finhakket koriander

to modne avocado

lime og havsalt etter smak

iskald rømme

Fremgangsmåte

Skrubb potetene godt, tørk dem og gni de inn med olivenolje. Legg de i en passende ildfast form og bak de inntil de er helt møre ved 220 °C i en god time. Husk å sjekke de med en kniv og la de avkjøle seg.

Kutt paprika og løk i strimler og legg det i en bolle, kutt opp biffen i tynne strimler og legg den i en annen bolle.

Pisk sammen limejuice, to spiseskjeer olivenolje og alle krydderiene i en liten bolle og hell halvparten over grønnsakene og resten over kjøttet og bland det godt. La det hele marinere seg en liten stund. I mens deler du de avkjølte potetene i to på tvers og graver ut det meste av innmaten med en spiseskje. behold de tomme potetskallene til servering.

Sett en jernpanne på full varme og tilsett et par spiseskjeer olje. Tipp i løk og paprika og fres det mykt og blankt. Dette pleier og ta omlag et kvarters tid. Legg grønnsakene over i en ildfast form og tipp kjøttet over i den samme pannen. Fres det godt på høy varme og legg det over grønnsakene når det er klart. Smak til med havsalt, miks lett og sett formen i ovnen så fyllet holdes varmt. Sett pannen til side.

Lag en enkel avocadorøre ved å mose sammen avocado, frisk lime, havsalt og frisk koriander og anrett det i skål og ha rømme i den andre skålen tilsatt litt lime.

Sett jernpannen tilbake på varmen og tilsett litt olje. Smuldre oppi innmaten fra søtpotetene og la de ligge i ro inntil de får noen fine stekte flekker. Bland så dette med fyllet ovnen og anrett det hele i potetskallene. Dryss over litt frisk koriander og server potetene med tilbehøret.