Estragonkylling à la mode

klassisk fransk på tallerkenen

Her er den franske klassikeren poulet à l’estragon i en deilig hvitvinsaus med fløte. Hvis du ikke får tak i fersk estragon kan du erstatte den med mer av den tørkede typen men den ferske er absolutt best. Jeg synes dette er utrolig godt sammen med pasta men du kan godt servere den sammen med potetmos eller ris og gjerne sammen med grønne bønner, spinat som på bildet eller frisk asparges når de er i sesong.

Ingredienser

tre spiseskjeer hvitløksolje

to finsnittede vårløk

en halv teskje tørket estragon

to store kyllingbrystfileter eller tre til fire kyllinglår (se egen beskrivelse nederst i oppskriften)

en snau dl tørr vermut eller hvitvin

en halv teskje havsalt

en drøy halv dl kremfløte

sort pepper etter smak

to til tre teskjeer frisk finhakket estragon

Fremgangsmåte

Bank kyllingfiletene flate slik at de har jevn tykkelse på omlag to cm. og varm hvitløksoljen i en dyp panne med lokk. Tilsett vårløk og den tørkede estragonen og fres de i ett minutt eller så, de skal ikke bli brune. Legg kyllingfiletene nedi pannen med brystsiden ned. Legg vårløken oppå kyllingen for å unngå at den brenner seg. Snu kyllingbrystene når de har fått en pen gyllen farge på skinnsiden og tilsett deretter vermut eller hvitvin, kok opp og tilsett saltet. La kyllingen småkoke inntil den er ferdig. Sjekk med en liten kniv etter ti minutter.

Ta kyllingen ut av pannen og hold den varm på en ildfast tallerken i ovnen. Kok opp det som er igjen av væsken i pannen og tilsett fløte og fersk estragon (spar igjen litt til å drysse på til slutt). Anrett kyllingbrystene slik du ønsker og hell over sausen. Garner med litt sort pepper og resten av den ferske estragonen.

Vil du lage denne retten med kyllinglår så begynner du med å brune de lett på begge sider på medium varme i hvitløksolje. Legg de deretter over i en ildfast form og ha vårløk, tørket estragon, salt og vinen i pannen. Kok opp og la dette over kyllingen. Bak de i ovnen ved 190 °C i omlag 45 minutter og snu de en gang i løpet av steketiden. Ha all væsken fra den ildfaste formen over i pannen og lag sausen slik den er beskrevet i oppskriften.