© 2010–2019 Millas Mat

Esben Esthers bakte sitron- og chilifisk

Denne oppskriften kommer fra en person mange har meninger om. Esben Ester Pirelli Benestad er i følge min kilder (i dette tilfellet hans sønn) en svært god kokk, og nå kan dere forsøke dere på denne fiskeretten. Siden formen er smurt med smør så vil vinen, kraften fra fisken, løken, fennikelen og sitronen stue seg sammen til den herligste sjy i bunnen av formen mens fisken bakes (se bildet). Her har jeg laget saltbakte nypoteter til men potetmos er også deilig.

Esben Esthers bakte sitron- og chilifisk

Ingredienser

en stor løk

to medium store fennikel

havsalt og sort pepper

en drøy halvteskje chilipulver

to dl tørr hvitvin

450 gr fersk laks eller torsk

en dl panko (japansk brødkrumme)

en god håndfull frisk finhakket persille

en dl fersk revet parmesan

revet skall og noe av saften fra en sitron

et lite glass avrente kapers (kan sløyfes)

Sett ovnen på 220 °C og skjær opp løk og fennikel i tynne skiver og stek det mykt og blankt i en panne med smør og litt olje. Smør en ildfast form med smør og fordel løblandingen i bunnen. Kutt opp laksen i serveringsstykker og dynk de i frisk sitronsaft før de krydres med havsalt og pepper. Legg fisken oppå løken og hell deretter i vin inimellom fiskestykkene.

Bland sammen panko, parmesan, havsalt, pepper, revet sitronskall, chili og finhakket persille og fordel denne blaningen oppå fisken. Press lett ned med håndflatene så det blir noenlunde tett og fint. Bak den deretter i ovnen i omlag en halvtime.