Eomuk med grønn chili

koreanske hvite fiskekaker 어묵

Hvis du har vært innom et koreansk marked med en fryseavd. har du neppe unngått å la deg imponere av den enorme mengden ulike fiskekaker de har. Utvalget er virkelig stort men de beste varene er også de dyreste i pris. Jeg har også sett produkter solgt som fiskekaker med mindre enn 27% innhold av ren fisk eller sjømat. Det er ikke fiskekaker- det er bare stivelse tilsatt kunstig smak. Lag heller fiskekakene selv, det er enkelt og smaker alltid best og med en prosessor er det gjort på minutter. Hvis du ønsker en sterkere smak på disse fiskekakene kan du tilsette en sterk grønn chili... eller to.

Ingredienser

tilsammen 500 gr hvit fisk, økologiske rensede scampi og renset blekksprut

to fedd hvitløk

en halv grovhakket løk

en teskje havsalt

en teskje sukker

hvit eller sort pepper etter smak

en spiseskje druekjerneolje eller annen nøytral olje

30 gr hvetemel

30 gr potetmel

en eggehvitte

en halv liter nøytral olje til koking

Fremgangsmåte

Kutt fisken i grove biter og rens rekene for skall og den sorte tarmen bak på ryggen av dem. Ha de over i en prosessor sammen med hvitløk, løk, havsalt, sukker, pepper, druekjerneolje, hvetemel, pottemel og eggehvitte. Kjør det hele i omtrent to minutter til du har en fin jevn farse som er kremaktig og henger godt sammen. Bruk en slikkepott og skrap farsen nedi en bolle.

Farsen trenger ikke å hvile før steking men om det passer bedre så dekk den med plastfolie og sett den i kjøleskapet inntil du er klar til å steke.

Varm oljen til den når 180 °C i en wok eller en gryte og finn frem en bred stekespade og en kniv for å forme fiskekakene. Spre et par spiseskjeer av farsen utover spaden og bruk kniven til å rulle den opp til en tykk pølse. Dropp den direkte nedi oljen, men jobb rolig så du ikke spruter olje på deg selv. Stek de pent gylne på hver side før du tar de opp og lar de renne av seg på kjøkkenpapir.

Tre de gjerne på små spyd før servering og dekorer med tomatketchup.