© 2010–2020 Millas Mat

Enmoladas de Queso med Pulled Pork

enchiladas med mole, mexicansk gullris og salat

Å lage mole på den tradisjonelle måten tar lang tid så når man først er i gang med en større porsjon kan man fryse noe av den ned til siden. Det samme gjør jeg når jeg lager pulled pork. Dermed kan jeg diske opp med noe lekkert på godt under timen. Mexicansk gullris eller bare mexican rice er en oppskrift jeg har fått fra en amerikansk leser men samme oppskrift finnes også i Mexico.

Enmoladas de Queso med Pulled Pork

Ingredienser

middag for to:

åtte tynne maistortillas (Taste Lab)

400 gr pulled pork

en porsjon refried beans

50-75 gr revet blandet ost

omlag to dl mexicansk mole

----

gullris:

en kvart løk

et fedd hvitløk

en toppet spiseskje tomatpure

0,6 dl vann

fire spiseskjeer nøytral olje

to dl langkornet ris eller basmati

3 1/2 dl vann

en terning kyllingbuljong (Knorr)

en halv teskje fint havsalt

----

finsnittet isbergsalat, finhakkede tomater, picklet løk, rømme og frisk lime

Fyll tortillaene med bønner, kjøtt og mesteparten av den revne osten. Pensle overflaten av de sammenrullede tortillaene med litt nøytral olje, dryss over resten av osten og stett ovnen på 180 °C.

Til risen har løk, hvitløk, tomatpure og litt vann i en blender og kjør det hele til en glatt saus. Stek risen lett gyllen i oljen og tilsett tomatsausen fra blenderen. Stek det hele godt i et drøyt minutt og tilsett resten av vannet sammen med buljong og havsalt. Kok risen i tjue minutter. ta kjelen av varmen og la den hvile i ti minutter. Fluff den godt opp med em gaffel så er den klar til servering.

Mens risen koker varmer du de fylte tortillaene i ovnen og finner frem syltet løk, frisk koriander, rømme og lime og forbereder grønnsakene.

Anrett enchiladas med mole på toppen og legg på rømme i striper ved hjelp av en spruteflaske. Topp med løk og frisk koriander og anrett ris og grønnsaker ved siden av.

Bilde av retten kommer senere.