Enmoladas de Queso med Pulled Pork

enchiladas med mole, mexicansk gullris og salat

Å lage mole på den tradisjonelle måten tar lang tid så når man først er i gang med en større porsjon kan man fryse noe av den ned til siden. Det samme gjør jeg når jeg lager pulled pork. Dermed kan jeg diske opp med noe lekkert på godt under timen. Mexicansk gullris eller bare mexican rice er en oppskrift jeg har fått fra en amerikansk leser men lignende oppskrifter finnes også i Mexico der den er svært utbredt.

Ingredienser

middag for to:

åtte tynne maistortillas

300 gr pulled pork

en porsjon refried beans

75 gr revet ost, blad gjerne flere typer

omlag to dl mexicansk mole

----

mexicansk gullris:

en kvart løk

et fedd hvitløk

en toppet spiseskje tomatpure

0,6 dl vann

fire spiseskjeer nøytral olje

to dl langkornet ris eller basmati

3 1/2 dl vann

en terning kyllingbuljong (Knorr)

en halv teskje fint havsalt

----

finsnittet isbergsalat, finhakkede tomater, syltet rødløk, rømme og frisk lime

Fyll tortillaene med bønner, kjøtt og mesteparten av den revne osten. Pensle overflaten av de sammenrullede tortillaene med litt nøytral olje, dryss over resten av osten og sett ovnen på 180 °C før du begynner med risen.

Til risen har du løk, hvitløk, tomatpure og litt vann i en blender og kjør det hele til en glatt saus. Stek risen lett gyllen i oljen og tilsett tomatsausen fra blenderen. Stek det hele godt i et drøyt minutt og tilsett resten av vannet sammen med buljong og havsalt. Kok risen i tjue minutter. ta kjelen av varmen og la den hvile i ti minutter. Fluff den godt opp med em gaffel så er den klar til servering.

Mens risen koker varmer du de fylte tortillaene i ovnen og finner frem syltet løk, frisk koriander, rømme og lime og forbereder grønnsakene.

Anrett enchiladas med mole på toppen og legg på rømme i striper. Topp med finsnittet salat, syltet løk, finsnittet vårløk og frisk koriander. Server risen ved siden av.