Engelsk fiskepai Sharksfin fra Jennifer Paterson

easy as pie

Denne lekre paien kan du enten lage i en stor form eller i porsjonsskåler. Bakepoteter selges som oftest ferdig innpakket i folie og de gir en meget luftig og lett mos og de koker også ganske raskt. I denne paien får du fisk, spinat, saus og poteter i en og samme rett og både fyll og mos kan lages ferdig på forhånd. Du kan også ha reker i fyllet om du ønsker det, legg de da oppå fisken før potetene. Da blir de ikke overkokte og seige.

Ingredienser

gir to porsjonspaier eller en liten hel pai:

et halvt kilo bakepoteter

50 gr smør + litt ekstra til å ha på toppen

tre spiseskjeer kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

chilipulver eller cayennepepper etter smak

----

fyll:

en løk, skrelt og delt i to

tre hele nellikspiker

et stort laurbærblad

tre dl helmelk eller fløtemelk

tre dl fiskekraft

30 gr smør

30 gr hvetemel

havsalt, pepper, revet muskatnøtt og chilipulver etter smak

----

500 gr torskeloin, hyse eller annen hvit fisk

200 gr fersk spinat, renset og forvellet i litt smør

100 gr reker, renset (kan sløyfes)

Skrell og del potetene i grove terninger og kok dem deretter møre i lettsaltet vann. Koketiden pleier å være omlag tjue minutter. Mens potetene koker finner du frem en kjele, stikk deretter nelliken inn i løken og legg denne nedi kjelen sammen med laurbærbladet. Hell på melk og fiskekraft, og kok opp. Legg i frosne biter av torsk og la den trekke i omlag ti minutter. Legg den deretter på en tallerken og hell all kraften fra kjelen ned i en mugge eller et litermål.

Smelt litt smør i en kjele og forvell den rensede spinaten raskt under lokk. Krydre med litt havsalt og pepper og spre den utover bunnen i den ildfaste formen. Bruk den samme kjelen til sausen.

Sett kjelen den tilbake på varmen. Smelt smør og dryss deretter i melet. Rør dette sammen til en jevning og pisk deretter inn kraften litt etter litt til du får en fyldig saus. Smak til med havsalt, chili, muskat og pepper. Flak opp fisken med en gaffel og ha den over i sausen. Spre den utover spinaten i formen.

Sett ovnen på 200 °C og mos potetene sammen med smør, fløte, havsalt og pepper. Fordel potetene på toppen av fisken og bruk en gaffel og spre de lett utover. Lag gjerne et fiskebensmønster med gaffelen. Fordel noen små smørklatter på toppen og kvern over litt pepper. Bak paien i 30-40 minutter til den er gyllen server den rykende varm.

Denne paiene har en tendens til å renne litt over under steking så legg bakepapir eller folie på ovnsristen før steking.