© 2010–2020 Millas Mat

Engelsk hvit fiskepai

easy as pie

Denne lekre paien kan du enten lage i en stor form eller i porsjonsskåler slik som jeg har gjort her. Bakepoteter selges som oftest ferdig innpakket i folie og de gir en meget luftig og lett mos og de koker også ganske raskt. I denne paien får du fisk, spinat, saus og poteter i en og samme rett og både fyll og mos kan lages ferdig på forhånd.

Engelsk hvit fiskepai

Ingredienser

gir to porsjonspaier:

et halv kilo bakepoteter (gjerne Maris Piper)

50 gr smør

havsalt, chilipulver og sort pepper etter smak

----

fyll:

500 gr frossen torskeloin

en løk, skrelt og delt i to

tre hele nellikspiker

et stort laurbærblad

tre dl helmelk eller fløtemelk

tre dl fiskekraft

30 gr smør

30 gr hvetemel

havsalt, pepper, revet muskatnøtt og chilipulver etter smak

ca. ti frosne biter hakket spinat

litt smør til toppingen

gressløk til garnering

Skrell og del potetene i grove terninger og kok dem deretter møre i lettsaltet vann. Koketiden pleier å være omlag tjue minutter. Mens potetene koker finner du frem en kjele, stikk deretter nelliken inn i løken og legg denne nedi kjelen sammen med laurbærbladet. Hell på melk og fiskekraft, og kok opp. Legg i frosne biter av torsk og la den trekke i omlag ti minutter. Legg den deretter på en tallerken og ail all kraften fra kjelen ned i en mugge eller et litermål.

Skyll og tørk raskt av kjelen og sett den tilbake på varmen. Smelt smør og dryss deretter i melet. Rør dette sammen til en jevning og pisk deretter inn kraften litt etter litt til du får en fyldig saus. Smak til med havsalt, chili, muskat og pepper. Flak opp fisken med en gaffel og ha den over i sausen sammen med frossen spinat. La blandingen stå litt så spinaten løser seg opp i den varme sausen.

Sett ovnen på 200 °C og smør to ildfaste skåler med litt smør. Mos potetene sammen med smør, havsalt og pepper. Fordel fiskefyllet i de to skålene og fordel potetene på toppen. Bruk en gaffel og smør de lett utover og lag gjerne et fiskebensmønster. Fordel noen små smørklatter på toppen og kvern over litt pepper og dryss på litt chili. Bak paiene i 30-40 minutter og dryss gjerne på litt gressløk. Server de rykende varme.

Disse paiene har en tendes til å renne litt over under steking så legg bakepapir på ovnsristen så du ikke søler ned ovnen.