© 2010–2021 Millas Mat

Enchiladas vegetariano

vegetarisk texmex favoritt

Opprinnelig var dette en svært enkel form for mexicansk gatemat. Den bestod av tortillas som ble dyppet i chilisaus og det var i grunn det. Men retten utviklet seg og i dag har så godt som hvert eneste distrikt i Mexico sin egen variant. Variasjonen ligger i sausen, måten den rulles på og om den gratineres med ost eller ikke. De tidligst publiserte oppskriftene kan dateres tilbake til 1830 årene i boken El cociero mexicano. Dette er en vegetarisk variant fra Oaxaca distriktet.

Ingredienser

100 gr sopp i skiver

en grovhakket rødløk

tre fedd hakket hvitløk

en rød paprika i strimler

en til to finhakkede røde chili

en liten potte frisk basilikum

to flådde tomater i terninger

en boks (400 gr.) røde kidneybønner

en spiseskje oregano

litt finhakket frisk koriander

havsalt og sort pepper etter smak

150 gr revet ost

åtte tortillas

Sett ovnen på 200 °C og finn frem et ildfast fat. Stek sopp, løk, hvitløk paprika og chili i en dyp panne med litt olje. Ha det over i en bolle og miks inn en neve av osten sammen med hakket basilikum, koriander, oregano, bønner og tomatene. Krydre med havsalt og pepper til slutt.

Fordel fyllet på åtte tortillas som du ruller sammen og plasserer tett i det ildfaste fatet. Dryss resten av osten på toppen med litt ekstra oregano og pepper. Gratiner i onlag 15 minutter til osten er gyllen og sett gjerne på grillelementet de siste minuttene men pass da godt på så osten ikke blir brent.

Serveres med en frisk grønn salat, rømme og guacamole.