© 2010–2022 Millas Mat

Enchiladas

raskt og enkelt

En middag der alt i en og samme form, sunt og godt med masse smak. Det er vanskelig å motstå enchiladas med hjemmelaget saus, kylling og gode oster. Oppskiften er klassisk amerikansk tex-mex og kan lages ferdige i god tid før de skal i ovnen.

Ingredienser

enchiladasaus:

en stor løk

tre fedd hvitløk

en liten bunt frisk koriander

vanlig olivenolje til steking

to bokser (800 gr.) hele cherrytomater m/saft

tørket ancho-chili og chipotle etter smak (jeg bruker en god teskje av hver)

havsalt og sort pepper etter smak

to klyper sukker

----

en finsnittet løk

150 gr revet ost + litt ekstra til gratinering

ca. 500 gr lårfilet av kylling

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje mexicansk oregano

seks til åtte medium store maistortillas

to grovsnittete vårløk (kan sløyfes)

Sett ovnen på 190 °C og smør en passende ildfast form med litt smør.

Tilsett løk, hvitløk og frisk koriander i foodprosessoren og kjør dette til en grov mos. Ha det over i en panne sammen med litt olivenolje og fres det hele lett. Sett bollen og kniven tilbake på prosessoren og tilsett tomater, all chilien, litt havsalt og et par klyper sukker. Kjør det til en jevn saus og hell dette over løken i pannen. Rør godt sammen og la enchiladasausen småkoke i vel ti minutter. Smak til med litt havsalt om nødvendig.

Mens sausen koker begynner du med fyllet. Kutt kylingen i strimler og kutt en løk i tynne halvmåneskiver. Ha kyllingen i en varm panne med litt olivenolje og stek den halvferdig før du har i løken og steker den blank og myk sammen med kjøttet. Skli alt over i en miksebolle og tilsett revet ost og oregano og bruk to gafler til å mikse. Osten vil delvis smelte og "lime" fyllet litt sammen. Dette er bare en fordel.

Ta to gode skjeer av tomatsausen og spre i bunnen på formen. Fyll maistortillas med kyllingen, rull sammen og legg tett i tett oppå sausen i formen. Hell resten av sausen på toppen av tortillasene, fordel resten av osten over og topp gjerne med litt grovhakket vårløk. Stekes i 20-25 minutter eller inntil osten er gyllen og boblete.

Serveres rett fra formen, gjerne med guacamole og litt rømme.