Enchiladas med tradisjonell saus

sterkt og godt fra ovnen via Mexico

Mange som er glade i mexicansk mat har enchiladas som favorittrett og med en saus som dette er det lett å forstå. Online shopping er nyttig når det kommer til chili for typer som Ancho og Chipotle kan være vanskelige å få tak i. Trøsten er at de er stort sett er rimelige i innkjøp og gir en helt ny dimensjon til maten. De er også essensielle i en god chili.

Ingredienser

enchiladasaus:

to spiseskjeer olivenolje

to spiseskjeer smør

en stor finhakket løk

en halv teskje havsalt + ekstra

tre spiseskjeer hvetemel

to spiseskjeer Ancho chilipulver

to teskjeer malt spisskumin

en halv teskje Chipotle

en halv teskje malt sort pepper

en klype oregano

chilipulver etter smak

en liten klype kanel

tre fedd revet hvitløk

to spiseskjeer tomatpuré

syv dl kyllingkraft (kokende vann + fond)

----

åtte medium store maistortillas

400 gr kjøttdeig, stekt eller opprevet kyllingkjøtt

200 gr revet ost som Cheddar og Emmentaler

Begynn med sausen. Varm smør og olje og tilsett løk og havsalt. Fres den myk og blank og etterhvert tiletter du hvitløk. Når den har frest litt tilsetter du all chilien og krydderiene sammen med hvetemelet og rører godt. Denne massen vil klumpe seg. Tilsett tomatpureen og rør den godt inn før du begynner å spe ut med varm kraft. Bruk en visp og pisk godt inntil du har en jevn saus. La den koke i 10 minutter så er den klar. Smak og sjekk om sausen trenger mer havsalt.

Stek kjøttdeigen eller riv opp kyllingen og miks inn noen spiseskjeer av sausen. Smør en ildfast form med litt smør og sett ovnen på 210 °C og fordel kjøttfyllet på tortillaene med litt ost. Rull sammen og legg de tett i tett i formen. Fordel resten av sausen over og dryss over osten. Bak formen i 20-25 minutter inntil osten er gyllen.

Server med guacamole og rømme. En frisk salat passer også godt til.