© 2010–2021 Millas Mat

Elvis Glossy Meatloaf

oppskriften fra hans personlige kokk Pauline Nicholson

Det er skrevet mye om Elvis sine overdådige matvaner men mye er overdrevet i følge de som kjente mannen godt. Miss Pauline var en av dem som kjente han best - hun jobbet på Graceland helt frem til 90-tallet mange år etter Elvis død og selv etter at hun ble pensjonert stilte hun opp for Presley-familien til jul for å lage sine spesialiteter. Denne kjøttpuddingen var en av Elvis sine favoritter og står på menyen hos en diner i Memphis, Tennessee den dag i dag. Jeg insisterer på noe grønt til dette og syntes en enkel dresset ruccola fungerer svært godt.

Ingredienser

680-700 gr kjøttdeig av okse (bland gjerne okse og svin)

to spiseskjeer smeltet baconfett

0,7 dl Worchestershiresauce (Lea & Perrins)

noen dråper Tabasco etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje finrevet hvitløk

0,7 dl like deler finhakkede grønnsaker (løk, gulrot, stangselleri, rød paprika og grønn paprika)

litt olivenolje til sautering av grønnsakene

2 1/2 dl ferske loffsmuler

to egg

----

glasur:

en dl tomatketchup

en spiseskje mørk sirup (molasses)

Finhakk alle grønnsakene, her må du være nøye så du ikke får store biter og sauter de lett i litt olivenolje. Sett de til side og riv hvitløken. Du kan mikse farsen for hånd eller i en miksmaster med k-vispen.

Tilsett kjøttet i miksebollen og rør inn en snau teskje havsalt til kjøttet blir seigt. Tilsett deretter hvitløk, de sauterte grønnsakene og alle de øvrige ingrediensene. Arbeid det hele sammen til en fast farse som holden godt sammen. Form ut en avlang kjøttpudding med fuktede hender og se til at puddingen ikke har sprekker. Den må være hel og fin men den limes lett sammen med litt kaldt vann.

Legg puddingen i en ildfast form kledd med aluminiumsfolie og pensle hele puddingen med glasuren. Ikke glem sidene slik at den er helt dekket.

Sett gjerne inn et steketermometer og stek puddingen ved 175 °C i omlag en time eller til kjernen holder 75 °C. La den hvile i noen minutter før den skjæres i skiver. Spis den gjerne med en ekstra skje av glasuren over og hvitt brød til.

Lag gjerne puddingen ferdig en stund før den skal i ovnen og pakk den inn i plastfolie før den legges kaldt. Glasuren pensler du på rett før steking.