© 2010–2020 Millas Mat

Elaine Kaufmans Fettuchine Alfredo

Denne oppskriften er fra en eldre utgave av New York Times. I deres arkiver har jeg funnet mange ideer og masse inspirasjon til å kreere og forbedre oppskriftene mine og dette er min andre oppskrift på Alfredo. Dette er i seg selv en svært enkel pastarett og i USA sammenlignes den med Mac & Cheese, bare i en litt mer voksen og sofistikert utgave. Husk å bruke en god og helst fersk fettuchine, her nytter det ikke med fullkornspasta siden den ikke vil absorbere sausen slik den skal. Tro meg, jeg har forsøkt.

Elaine Kaufmans Fettuchine Alfredo

Ingredienser

nok til to:

to spiseskjeer smør

et stort finhakket fedd hvitløk

halvannen dl kremfløte

en stor eggeplomme

250 gr fettuchine pasta

omlag 60 gr. ferskrevet parmesan

sort nykvernet pepper etter smak

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og finn også frem en dyp panne.

Smelt smøret over medium varme og tilsett den finhakkede hvitløken. Fres den i omlag to minutter til den blir lett gyllen og lukter godt. Pass på varmen så du ikke brenner den. Pisk sammen fløte og eggeplomme og hell dette over i pannen. Varm opp og rør jevnlig over lav varme, du skal ikke la denne blandingen koke.

Ha ut en kopp av kokevannet fra pastaen når den er klar og hell ut resten av kokevannet. Ha pastaen over i fløteblandingen. Gi det en lett miks og tilsett den revne osten og fortsett og mikse over lav varme inntil pastaen har absorbert det meste av fløten. Virker pastaen før tørr kan du tilsette litt av pastavannet. Smak til med pepper og litt havsalt om det trengs (husk at parmesanen i seg selv er ganske salt). Server pastaen straks i varme boller.

bilde lånt fra nyt.com