Eds enorme kjøttpudding

kjøttpudding med hele egg inni

Denne oppskriften på kjøttpudding er vintage på sitt beste, Den stammer fra begynnelsen av forrige århundre og det ser du på ingredienslisten. Dette er rett frem kokkelering uten for mange små detaljer og erke-engelsk med bruk av Worchestershiresaus. Jeg serverer denne med ristede poteter, grønne erter og denne enkle sausen eller bare en god grønn salat og brød til. Og du, restene av puddingen utgjør nydelige smørbrød til dagen etter.

Ingredienser

fire egg

en halv kilo løk, grovhakket

fem spiseskjeer smør

en teskje havsalt

en teskje malt sort pepper

en spiseskje Worchestershiresauce

900 gr ferskmalt kjøttdeig av storfe

100 gr daggammel loff (kjørt til smuler i prosessor)

omlag 300 gr bacon i skiver

Fremgangsmåte

Kok tre av eggene i ti minutter og legg de i kaldt vann i omlag fem minutter, skrell dem og legg de til side. Skrell og grovhakk løken.

Smelt smøret i en dyp panne, tilsett løken og saltet og stek løken på svak varme i mellom 20-25 minutter til den har falt helt sammen og er lett gyllen. Legg den over på en tallerken for avkjøling.

Kle en liten langpanne eller en bakeplate med folie og finn frem en vid bakebolle. Bland sammen kjøttdeigen, Worchestershiresausen, løken, det siste egget, brødsmulene og pepperet. Det er lettest å bruke hendene. Bland alt godt men ikke jobb for mye med den så den blir seig og tung.

Ha halvparten av farsen i formen/på platen og lag en avlang oval form, lag en grop på midten og legg de tre hardkokte eggene på rad. Legg resten av farsen oppå og pakk alt godt sammen, men ikke jobb for mye med den, bare se til at det er tett rundt kanten.

Sett ovnen på 200 °C og pakk hele kjøttpuddingen inn i bacon, brett kantene på baconet godt under puddingen siden baconet trekker seg litt sammen under steking. Det er ikke farlig om baconskivene overlapper hverandre litt.

Stek kjøttpuddingen i en time, skjær et lite snitt i den og hvis kjøttsaften som kommer ut er klar er puddingen ferdig. La den hvile i langpannen i ca. 15 minutter før du skjærer den opp i tykke skiver og server den med ønsket tilbehør.