© 2010–2021 Millas Mat

Edamamebowl med egg, biff, løk og gulbeter

alt går på toppen av en bolle med dampet ris

Du kan egentlig toppe en bowl som dette med hva som helst men her har jeg valgt en kombinasjon av ingredienser og smaker fra Osaka som ble utrolig god. Kombinasjonen med ris, kjøtt, egg og grønnsaker blir et skikkelig næringsrikt måltid så dette holder du lenge på - det kan jeg love. Denne gangen hadde jeg en gulbete og bruke opp siden de er i sesong så da ble den ovnsbakt for å gi den best og mest mulig smak.

Ingredienser

gir to ferdige bowls:

to dl kokt ris, sushi eller jasminris

300 gr entrecôte, stekt hel og tynt skåret opp

smør og nøytral olje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

en halv løk i tykke skiver

en gulbete i terninger, ovnsbakt

eggerøre laget med tre egg

150 gr edamame, kokt og renset

en liten håndfull Taffelsticks eller andre typer salt crisps

Sett over risen til koking og bak gulbetene ved 200 °C mikset med litt olje, havsalt og pepper. Stek biffen til den har en kjernetemperatur på 55 °C og legg den på en tallerken slik at den får hvile etter steking. Bruk den samme pannen til å steke løken myk og gyllen. Når den er klar skjærer du opp biffen i tynne skiver.

Kok opp vann og dropp i de frosne edamame. La vannet koke opp og gi de omlag tre minutter. Skyll de deretter raskt i kald vann og rens dem. Det siste å lage er eggerøren.

Fordel risen i to passende boller og topp med alle de preparerte ingrediensene å små grupper. Avslutt med litt tonkatsusaus over kjøttet og server straks.