© 2010–2021 Millas Mat

Edamame Yasai med kylling og ris 野菜

en japansk favoritt fra plommehagens kjøkken

Du trenger ikke en halv grønnsaksdisk for å lage en deilig stir-fry. En god woksaus trenger heller ikke å være særlig kompliserte saker og med litt preparering har du maten klar på en halvtimes tid. Edamame er grønne soyabønner og selges som oftest som frysevare i hele belger. De må droppes i kokende vann og renses men det er en meget enkel jobb som tar noen få minutter. De er også gode som snacks som du skulle få noen til overs.

Ingredienser

middag for to:

400 gr lårfilet av kylling (kuttet i medium tykke strimler

en spiseskje lys soyasaus

en teskje hvit pepper

----

2 1/2 dl edamame, ferdig renset

en stor gulrot, tynt skivet på skrå

en løk, tykt skivet

nøytral olje til steking

----

woksaus:

0,6 dl lys soyasaus

0,6 dl kyllingkraft

en spiseskje maisenna

en spiseskje akasiehonning

en teskje riseddik

en tommelstor bit ingefær, revet

to fedd hvitløk, revet

en teskje sesamolje

----

dampet ris til servering

Kok edamame i omlag tre minutter i fosskokende vann. Skyll de deretter i kaldt vann og rens dem. Kutt gulroten og sett til side før du begynner med med kyllingen. Kutt den i strimler og miks den godt sammen med soya og hvit pepper. Sett den til side.

Pisk sammen alle ingrediensene til woksausen før du setter over risen og setter en wok på varmen. Begynn med å steke små porsjoner av kyllingen og ta den ut etter hvert som den blir gyllen og fin. Tilsett litt mer olje i woken og stek gulrøtter og løk. Etter hvert har du kyllingen tilbake i pannen sammen med edamame og heller over sausen. Kok opp og la maten surre i omlag tre minutter slik at sausen tykner og glaserer maten. Server det hele rykende varmt over ris.