Edamame i spicy saus fra Master Sushi Chef Hiroyuki Terada

visstnok slikker noen kunder bollen etterpå

Hvis du bestiller edamame på n sushirestaurant får du som oftest en bolle med hele belger. Hvis du er usikker på hvordan de spises kan du se her. Noen ganger kommer de slik de er kun kokt men noen ganger kan du få de wokstekt med en liten saus på og dette er en slik variant. Hvis du liker edamame så er jeg ganske sikker på at du vil elske denne lille japanske oppskriften fra en ekte sushimester.

Ingredienser

450 gr edamame, frossen

tre spiseskjeer lys soyasaus

to fedd hvitløk, finhakket

noen klyper Ichimi Togarashi Chili, ramen pepper

to teskjeer sesamolje

en spiseskje usaltet smør

Fremgangsmåte

Dropp edamame direkte fra fryseren og ned i en romslig kjele med fosskokende vann. Når vanner når kokepunktet igjen kan du slå de over i et dørslag, da er de akkurat passe kokt.

Varm opp woken litt litt over middels varme og ha i edamame. La de frese litt før du tilsetter mesteparten av smøret og lar det smelte ned mens du vender på dem. Tilsett mesteparten av hvitløken og miks den godt inn og ha deretter i resten av smøret. Tilsett noen klyper chili.Lla det steke videre i noen minutter inntil du ser at hvitløken begynner å få litt gyllen farge. Hell i soyasaus og sesamolje og vend videre på bønnene. Når sausen har kokt mer eller mindre helt inn kan du ha de over i en serveringsbolle og servere de lune. En serviett er påkrevd.