© 2010–2022 Millas Mat

Dragon Inn Noodles

kinesiske stekte nudler

Du har kanskje opplevd det selv - du går forbi en liten café som ser ut til å ha sett bedre dager. Gamle ripete vinduer, et falmet Coca-Cola skilt og noen enkle hvite plastbord med stoler utenfor. Også er du desperat sulten og tar sjansen.... og du får nydelig mat som er fersk og laget på bestilling der og da. Du ser gassflammen nedi stekegropa og du hører wokpannen som er i konstant bevegelse lager skrapelyder mot metallkanten. Det hele går så raskt at du ikke ser hva som hives oppi men du vet bare av lukten at det kommer til å bli godt. Her er mitt forsøk på å gjenskape den magien. Denne gangen tilsatte jeg også noen stekte store reker.

Ingredienser

nudler for to:

300 gr svinekjøttdeig

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

en liten rødløk i tynne halvmåneskiver

fire fedd revet hvitløk

tre finsnittede vårløk, legg av den grønne delen til garnering

125 gr bønnespirer, renset og forvellet

åtte ferske babymais, splittet i to, kan erstattes med gulrot

250 gr forkokte kinesiske eggnudler

en teskje sesamolje til nudlene

----

woksaus:

en teskje sukker

en teskje MSG* eller havsalt

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer mørk soyasaus (ketjap)

to spiseskjeer østerssaus

----

ristede sesamfrø til garnering

Kok nudlene etter ansvisning på pakken og vend inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen. Pisk sammen woksausen i en liten bolle så den er klar.

Mens de koker kutter du minimais, løk, hvitløk og vårløk. Legg bønnespirene i et dørslag og hell over en liter kokende vann. Skyll de deretter godt under kaldt vann og la de renne av seg.

Sett woken på varmen. Tilsett oljen og drei på woken så den kommer opp på kantene. Begynn med å steke kjøttdeigen og hakk den godt opp så den blir godt stekt og gyllen i kantene. Etter hvert tilsetter du løken, når du ser den begynner å mykne tilsetter du hvitløk og fortsetter med å holde alt i bevegelse. Tilsett bønnespirene, maisen og mesteparten av vårløken og stek det videre. Etter noen minutter har du i nudlene og hell over sausen. Løft og vend på alt så alt er i bevegelse og sausen dekker alle ingrediensene og etter ca. tre til fem minutter er det hele klart. Smak og sjekk om du vil ha i litt mer soya.

Topp med resten av vårløken og gi nudlene et dryss sesamfrø.

MSG* også kjent som natriumglutamat eller natriumsalt. Brukes som smaksforsterker i mange asiatiske retter. Selges i de fleste asiatiske forr. og står som regel sammen med annet salt og krydderier.