Dragon Glazed Salmon

sterk laks med fruktig og grønt tilbehør

Denne fiskemiddagen er så full av smak og farge at vi liker gjerne lager den som helgemat. Jeg er ikke så veldig puritansk når det gjelder å skille ukedag og helg i matveien siden jeg som så mange andre barn av 80-tallet vokste opp på den måten. Mandag måtte være fisk, vi kunne ikke ha kjøtt på en onsdag og lørdagene hadde vi ikke alltid middag utenom hjemmelaget pizza med bunn så tykk som en flytemadrass. Det regimet der gidder vi ikke - så lenge du spiser balansert spiller det heller ingen rolle når du spiser hva. Denne retten er inspirert av Fridays.

Ingredienser

middag for to:

500 gr fersk laks, gjerne fileter eller stykker som på bildet

to spiseskjeer Teriyakisaus

en spiseskje lys soyasaus

en teskje lys brunt sukker

en halv teskje chilipulver eller cayennepepper

sort pepper etter smak

----

en liten broccoli i små buketter

to spiseskjeer smør

saften av en halv sitron

havsalt etter smak

----

en moden mango i små terninger

en håndfull cherrytomater, delt i fire

en halv rødløk, finhakket

en god håndfull frisk hakket koriander

to små røde thaichili, finhakket

frisk lime og havsalt etter smak

----

jasminris til servering

Bland sammen alle ingrediensene til mangosalsaen og miks inn lime og havsalt. La den trekke mens du lager glasuren til fisken og pensler den godt. Legg den på en stekeplate og la den få ti til femten minutter i ovnen ved 185 °C - når den flaker seg er den ferdig. I mens koker du ris.

Til broccolien smelter du smør i en kjele med lokk, når det freser godt tilsetter du sitron og broccoli. sett på lokk, rist på kjelen og la den dampkoke inntil den er mør men fortsatt med litt bit i seg. Smak til med havsalt og server med fisken og det øvrige tilbehøret.