© 2010–2022 Millas Mat

Donkkaseu

koreansk tynnbanket svinefilet

Dette er for oss en europeisk rett som vi forbinder med Østerrike og deres wienerschnitzel men i Korea var det japanerne som brakte den til landet. Det er en populær rett som spises av alle lag i befolkningen nå, men for noen tiår tilbake var dette typisk restauratmat og ikke noe man laget hjemme. Det er heller ikke ofte jeg bruker ferdig sjysaus men til dette fungerer det ypperlig.

Ingredienser

til tre personer:

500 gr renskåret svinefilet (indrefilet)

to til tre egg

litt havsalt

to dl hvetemel

ca. tre til fire dl ppang-garu eller panko (japanske brødsmuler)

nøytral olje til steking

----

saus:

en pakke koreansk Hi-rice sjysaus eller annen brun sjysaus

to gode spiseskjeer tomatketchup

----

dampet sushiris eller jasminris

dampet nykål eller sommerkål

Begynn med å forberede kjøttet. Kutt svinefileten i centimetertykke skiver med ikke kutt helt igjennom hver gang, bare annenhver gang slik at du kan folde skivene ut som en sommerfugl. Bank de deretter ut så de blir tynne og flate som en schnitzel. Pisk sammen egg og havsalt på en tallerken, ha hvetemel på den andre og panko på den tredje. Dypp og dekk kjøttet i denne rekkefølgen.

Hvetemel- egg - panko

Bruk hendene og klapp på måde hveteml og panko slik at kjøttet dekkes ordentlig. Legg de panerte kjøttstykkene over på en tallerken og sett de i kjøleskapet mens du forbereder saus, ris og grønnsaker.

Lag sausen etter anvisning på pakken og smak den til med tomatketchup etterpå. Hold den varm mens du koker ris. Kutt kålen i fire båter og legg de på en rist over kokende vann. Sett på lokk og damp de møre. Dette pleier å ta omlag ti minutter. Mens kålen damper heller du oljen i en vid panne så den står noen cm. oppover kanten og lar den komme opp til ca. 160 °C. Snu den to ganger i løpet av steketiden så den blir jevnt gyllen og skikkelig sprø. Dette pleier å ha omlag ti minutter.

Legg opp ris på hver tallerken og øs over litt saus. Kutt kjøttet i skiver og legg dette oppå. Ha på litt mer saus og legg opp kålen ved siden av før servering.