© 2010–2020 Millas Mat

Bakte wienere i balsamicoløk

med frisk kålsalat og brød

Jeg serverer gjerne pølser til middag selv om det kan gå måneder imellom hver gang. Å trekke dem i buljong er godt men med noen enkle grep kan gjøre de om til noe ekstra spesielt. Pølser og løk er en perfekt kombinasjon og når de bakes med balsamico og olivenolje blir de søte, sticky og helt uimotståelig gode. De gir også ekstra smak til pølsene. Kålsalaten lager du raskt på mandolinen mens løken er i ovnen. Så er maten klar.

Bakte wienere i balsamicoløk

Ingredienser

to store rødløk

tre til fire spiseskjeer god vellagret balsamico

tre spiseskjeer vanilig olivenolje

en generøs klype havsalt

åtte wienerpølser

åtte pølsebrød, fine eller grove

----

enkel kålsalat:

et halvt hode sommerkål eller rødkål

et syrlig eple feks. Pink Lady eller Granny Smith

em halv fenikkel

frisk sitron, havsalt og pepper etter smak

Sett ovnen på 200 ° C. Skrell løken, kutt av rotfestet og del hver løk i fire båter. Plukk de fra hverandre så du får små fine løkbåter og miks de sammen med olivenoljen, balsamico og havsalt.

Sett løken i ovnen og sjekk den etter ca. 25 min. Vend på løken og legg i wienerne, smør de litt rundt i formen og la de få steke med de siste ti minuttene eller til deer gylne.

Kutt kål, eple og fenikkel tynt på en mandolin og miks inn sitron, havsalt og pepper. Sett den kaldt inntil servering. Fyll pølsebrødene med kålsalat, legg pølsen på og topp med løk. Server gjerne sennep til.