© 2010–2022 Millas Mat

Dobbel cheese og baconburger «Protein-style»

burger uten brød

Dette er en enkel og knallgod klassisk burger ost, bacon, sprø grønnsaker og en søt og røykaktig BBQ saus - men med en liten twist. Til disse to doble burgerene bruker du et helt hode isbergsalat som brød. Den knasende sprø isbergsalaten tåler en varm burger med tilbehør uten å bli bløt og vassen på få minutter.

Ingredienser

gir to doble burgere:

to store eller fire mindre burgere av 100% storfe, grillet eller stekt og krydret med grillkrydder

et stort hode frisk sprø isbergsalat

en halv hvit salatløk i semi-tynne skiver

en stor tomat i skiver

fire skiver bacon

fire skiver burgerost eller Cheddar

BBQ-saus

----

søtpotetfries til servering

bugerkonvolutter i matpapir

Tilbered søtpotetfriesene i ovnen etter denne oppskriften. Mens de steker bretter du burgerkonvolutter og kutter stilkfestet på salathodet slik at bladene enkelt kan tas ifra hverandre. Legg omlag t blader oppå hverandre og brett dem slik at de danner et "brød" som burgeren kan ligge oppå. Lag ett topplokk med resten av salaten.

Kutt opp tomat og løk og ha dette klart sammen med BBQ sausen.

Stek baconet sprøtt og gyllent og legg det til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Kutt opp osteskivene og legg de klare. Stek burgerene og krydre de lett med grillkrydder. Legg de på et stekebrett med aluminiumsfolie under og dekk to av de med ost og de to andre med bacon. Lager du enkle burgere leger du først på bacon, deretter ost. Hold de varme i ovnen under friesene slik at osten smelter.

Anrett burgerene som vanlige burgere i konvoluttene slik at de blir enklere å spise og server de straks sammen med friesene fra ovnen.