© 2010–2021 Millas Mat

Dirty Dirty New Orleans Cajun Rice

smakfull ris fra amerikas hjerte

Jeg har aldri vært i Sørstatene men for meg virker det som et svært eklektisk sted der mange kulturer møtes både det europeiske fra de franske kolonistene, det afrikanske og ikke minst det karibiske. Sånt blir det meget god mat av og denne oppskriften er fra Mulates - en av de virkelig gode restaurantene i byen. Og du... om du ikke takler tanken på kyllinglever så kan du lage dette uten, men jeg anbefaler deg å prøve.

Ingredienser

nok til fire-seks som en siderett:

100 gr tykt bacon i små terninger

en løk, finhakket

en grønn paprika, finhakket

to stilker frisk selleri, finhakket

en spiseskje spansk paprika (bland gjerne søt og sterk type)

to teskjeer spisskumin

to teskjeer sort pepper

en halv teskje chilipulver eller cayenne

en halv teskje hvitløkspulver

en kvart teskje oregano

en kvart teskje tørket timian

150 gr røkt svinepølse (Andouille, Kielbasa el. om du finner det)

200 gr finhakket kyllinglever

fem dl langkornet ris (basmati er fint)

havsalt eller himalayasalt etter smak

en liter mild kyllingkraft

et laurbærblad

noen dråper Worchestersauce

Finn frem en romslig gryte med tilhørende lokk og sett på god varme. Finhakk baconet og brun det godt i gryten inntil det har sluppet ut endel fett og blitt gyllent. Tilsett finhakket løk, grønn paprika og selleri og fres dette mykt og blankt. Etterhvert tilsetter du alle krydderiene og har de frese med bacoet og grønnsakene slik at all smaken frigis.

Tilsett grovhakket pølse og la den steke med før du tilsetter finhakket kyllinglever og bruner den godt. Tilsett ris og rør den godt inn og la den bli dekket av det som allerede er å gryten av kjøtt og krydder. Hell på kraften, tilsett havsalt og litt pepper og legg i laurbær og noen dråper Wouster.

Sett på lokk og la risen koke seg ferdig. Noen ristyper trenger tjue minutter, noen trenger en halvtime. Ristypen jeg har valgt her er en brun basmati som trenger en drøy halvtime.

Fluff risen godt opp med en gaffel og garner med litt frisk gressløk eller vårløk. Her har jeg også toppet risen med et stekt kyllinglår.