© 2010–2022 Millas Mat

Dekonstruert cassouletsuppe med tørket sopp

en enklere vri på en tidkrevende rett

Cassoulet i Franskrike tas meget alvorlig, retten har din egen festival i mange byer og man skal så absolutt ikke tulle med ingrediensene, men denne suppen bryter mange regler og allerede i kraften har man i noe som ikke hører hjemme i en tradisjonelle varianten og det er tørket sopp. Men det tilsettes for å gi kraften mer dybde. Det andre som er spesielt er kjøttbollene som lages ved å gjøre en farse av andebryst og Toulousepølse og steke de som kjøttboller. Men jeg skal være ærlig og innrømme at det kan være en utfordring å få tak i slik pølse her i Norge (hvis du ikke befinner deg i Oslo) så jeg har inkludert et alternativ her. Oppskriften er fra The Little Paris Kitchen.

Ingredienser

en liter kaldt vann

50 gr hele soltørkede tomater

30 gr tørket sopp (jeg bruker steinsopp og traktkantarell)

100 gr saltet sideflesk eller tykt bacon med svor

en spiseskje tomatpuré

en teskje brunt sukker

to store gulrøtter

en boks (300-400 gr) hvite bønner (haricot eller butterbeans)

italiensk flatpersille til garnering (bruk hele blader)

havsalt og sort pepper om nødvendig (smak deg frem)

----

dumplings;

175 gr andrebryst

200 gr rå Toulousepølse (grov svinepølse tilsatt nellik, kanel, muskat, pepper og fransk havsalt)

et fedd hvitløk

en halv grovhakket løk

sort pepper etter smak

Finn frem en romslig gryte eller kjele og hell i vann. Legg i soltørkede tomater, sopp og sideflesk og kok opp. La det småkoke under lokk i omlag tre kvarter og fisk deretter opp alle ingrediensene med en hullsleiv. De har gjort jobben sinnå. Tilsett tomatpuré og brunt sukker og pisk det godt inn. Tilsett gulrøttene i passe store biter og når de er nesten helt møre tilsetter du bønnene så de blir gjennomvarme, smak og sjekk om du trenger havsalt eller mer pepper. Legg suppebollene i dype tallerkener og øs over suppen. garner med persilleblader og server gjerne noen rundstykker til eller for en skandinavisk touch- flatbrød og ikke glem smør.

Bland sammen andebryst, innmaten fra pølsen, hvitløk, løk og pepper i en prosessor og kjør alt til en fin farse. Form deretter ut små suppeboller og stek de pent gylne i en tørr panne. dette er det veldig greit å gjøre mens kraften koker.

Hvis du ikke får tak i den spesielle Toulousepølsen så kan du erstatte den med svinefilet eller svinekjøttdeig og krydre med de krydderiene du finner i ingredienslisten. Bare vær obs. på at du da trenger litt olje i pannen når de skal stekes. Føles farsen for tørr så tilsett en eggeplomme.