Daphne Moons toad in a whole new world

gammel kjærlighet ruster ikke når vi har streaming

Vi har alle en tv-serie vi kommer tilbake til igjen og igjen og for meg er det nok Frasier. Den halv-nevrotiske psykologen, hans minst like nevrotiske lillebror, hans pensjonerte far, farens Jack Russell terrier og ikke minst - Daphne. En britiske hushjelpen som innimellom skremmer vettet av de to brødene Crane med sine tradisjonelle britiske matretter. En av de var dette, en rett som høres grusom ut men som du ser det det rett og slett - bakte pølser i Yorkshirepudding toppet med løksaus og masser av frisk persille. Det er langt fra Manchester til Seattle.

Ingredienser

røren:

fire store egg

en halv teskje finmalt havsalt

en halv teskje sort pepper

to gode klyper cayennepepper eller Aleppopepper

en teskje Colmans Dry Mustard

165 gr hvetemel

to snaue dl helmelk

0,6 dl iskaldt vann

----

fire gode svinepølser, velg de du liker best

nøytral olje til steking av pølsene

litt smør til smøring av formen

frisk finhakket bladpersille til garnering

----

løksaus:

to spiseskjeer smør

en stor finhakket rødløk

tre spiseskjeer hvetemel

fem dl kyllingkraft

noen få dråper Worchestershiresauce

en teskje god vellagret balsamico

frisk finhakket gressløk eller vårløk

Fremgangsmåte

Pisk sammen alle ingrediensene til røren, tilsett vannet til sist når alt det øvrige er godt blandet sammen, dekk bollen med plast og la den svelle på kjøkkenbenken i en times tid. Mens røren blir klar smører du en passende ildfast form med smør, se til at du smører helt opptil kanten siden denne retter vil blåse seg opp. brun deretter pølsene i litt olje og legg de på rad og rekke i formen. Hell over oljen fra pannen og smør den litt utover, dette gir ekstra smak i den ferdige retten.

Sett den samme pannen tilbake på varmen og smelt smøret til sausen, tilsett løken og stek den myk og lys gyllen. Rør inn hvetemelet og stek blandingen lett før du pisker inn kraften. Tilsett Wouster og eddik og la sausen småkoke i underkant av ti minutter slik at melsmaken koker bort og sausen får fin fylde. Hold sausen varm men ikke la den stå og koke og ha i gressløk og vårløk rett før servering. Finhakk persillen slik at den er klar.

Hell røren innimellom pølsene og plasser formen i kald ovn. Skru den deretter på 260 °C og la den få omlag 30 minutter. Den skal være oppblåst og godt stekt med mørke gylne flekker. Garner med litt av sausen og et pent dryss persille. Server resten av sausen ved siden av sammen med en frisk grønn salat.